Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυναμώνουν τον αγώνα

Το αγωνιστικό στίγμα της έδωσε και η Θεσσαλία, όπου φοιτητές και σπουδαστές διαμήνυσαν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση πανεπιστημίων και ΤΕΙ, συντονίζοντας τη δράση τους με την εργατική τάξη.

Στη Λάρισα, το αγωνιστικό ραντεβού είχε οριστεί στην πλατεία Ταχυδρομείου, απ' όπου και ξεκίνησε η μαχητική πορεία.

Στο Βόλο, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο, όπου έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, ζητώντας να πάρει θέση για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Στη συνέχεια, βροντοφωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Το απόγευμα, με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, φοιτητές συνέχισαν με παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα «Παπαστράτου» του Πανεπιστημίου, όπου άρχισε χτες συνέδριο με θέμα «Διά βίου μάθηση για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», το οποίο συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη Νομαρχία Μαγνησίας και το Δήμο Βόλου. Οι φοιτητές κατήγγειλαν την εντεινόμενη επιχείρηση ιδεολογικής χειραγώγησης των νέων, αλλά και την ενεργό συμμετοχή των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σ' αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ