Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται!

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Μία ανάσα πριν τις εκλογές τους, φοιτητές και σπουδαστές σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Καβάλα, Κοζάνη και Φλώρινα έδωσαν μαχητικό αγωνιστικό «παρών» κλιμακώνοντας τη δράση μέχρι την κάλπη.

Με συνθήματα «βροχή» και το πανό του Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων κι Επιτροπών Αγώνα Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πλήθος φοιτητών σχημάτισε αγωνιστικό μπλοκ και διέσχισε την πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης από σχολή σε σχολή.

Η διαδήλωση συνέχισε στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. «Τέρμα πια η κοροϊδία, Ενιαία Ανώτατη Δημόσια Παιδεία», «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται» φώναζαν με ρυθμό. Εξω από το υπουργείο «σημάδεψαν» την είσοδο με το σύνθημα: «Ενιαία Ανώτατη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. ΟΧΙ στην κατάργηση του άρθρου 16». Με τη μαζική τους παρουσία εκατοντάδες φοιτητές απέκλεισαν το δρόμο μπροστά από το υπουργείο, συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις, τα συνθήματα και την ανάγνωση του πλαισίου αιτημάτων του Συντονιστικού. Η κινητοποίηση έληξε με επόμενο ραντεβού στις κάλπες, με κάλεσμα για ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ και αντεπίθεση.

Παράλληλα, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι σπουδαστές έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του προέδρου του, φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα και διακινώντας υλικό στους σπουδαστές.

Στην Κομοτηνή συγκεντρώθηκαν φοιτητές από τα Τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής και πορεία στους δρόμους της πόλης. Η διαδήλωση έφτασε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, όπου διαβάστηκε ψήφισμα κι επιδόθηκε από αντιπροσωπεία των φοιτητών στην Περιφέρεια.

Μαζική κινητοποίηση σπουδαστών με τη συμπαράσταση των μαθητών από δύο Ενιαία Λύκεια έγινε και στην πόλη της Δράμας. Δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν επίσης, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και στο χώρο του ΤΕΙ Φλώρινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ