Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το κίνημα να απαντήσει στις προβοκάτσιες

Το μήνυμα αντίστασης στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης είχε μόλις δοθεί από τις φοιτητικές διαδηλώσεις της Παρασκευής και η αντίστροφη μέτρηση για τις αυριανές φοιτητικές εκλογές είχε αρχίσει... Σ' αυτή τη συγκυρία παίχτηκε, για άλλη μια φορά, το ίδιο έργο της καλοστημένης προβοκάτσιας, από τους ίδιους «ηθοποιούς», αυτή τη φορά στην ΑΣΟΕΕ, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι γνωστές ομάδες, λοιπόν, διεκδίκησαν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στον αποπροσανατολισμό των φοιτητών, από την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ στα δικαιώματά τους (βλέπε νέος νόμος - πλαίσιο, αναθεώρηση άρθρου 16). Παράλληλα, η δράση αυτών των ομάδων στρώνει το δρόμο για να ανοίξει ακόμα πιο έντονα η συζήτηση για την κατάργηση του ασύλου: Η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως γι' αυτό το θέμα και η υπουργός Παιδείας δήλωσε χτες ότι το άσυλο είναι θέμα προς συζήτηση (διάβαζε περιορισμό του κοινωνικού του χαρακτήρα).

Οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν από αυτό το κλίμα είναι οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ και τα κόμματά τους. Αυτοί μόνο έχουν συμφέρον να προσέλθουν στις κάλπες φοιτητές φοβισμένοι, φοιτητές που θα συζητούν για τους «καπνούς» και τις μολότοφ κι όχι για τους δικούς τους αγώνες που είναι ανάγκη να θεριέψουν.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές οφείλουν να διαψεύσουν τις προσδοκίες των εμπνευστών κάθε καλοστημένης προβοκάτσιας: Να απαντήσουν στις προσπάθειες τρομοκράτησης και απαξίωσης του κινήματος με τη μαζική προσέλευση στις φοιτητικές εκλογές. Να γυρίσουν την πλάτη σε εκείνους που επιδιώκουν τη φίμωση, που επιδιώκουν να μην εκφραστεί η αντίθεση των φοιτητών στην ιδιωτικοποίηση. Να στηρίξουν αγωνιστικά τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, της μόνης παράταξης που έχει καθαρή θέση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φοιτητών, που έχει θέση σύγκρουσης με αυτήν την πολιτική η οποία κόβει σύρριζα τα φτερά της νεολαίας για μόρφωση και δουλιά με δικαιώματα. Να δυναμώσουν το δικό τους κίνημα.


Ε.Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ