Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σταύρος Κεραμάρης
Σταύρος Κεραμάρης
Φωτ.

Την 1η Απρίλη 2006 «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 75 χρόνων ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Πτελεώνα Πτολεμαΐδας από γονείς αγρότες. Από τα 8 χρόνια του βοηθούσε τον πατέρα του στις αγροτικές δουλιές. Στα 11 χρόνια του στην Κατοχή, μαζί με τον πατέρα του ο οποίος ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ, ήταν σύνδεσμος από χωριό σε χωριό. Το 1944 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1947, πάλι μαζί με τον πατέρα του, βγήκαν στο βουνό, στον ΔΣΕ στο Βέρμιο.

Με το τέλος του Εμφυλίου πιάστηκε και φυλακίστηκε. Αργότερα πέρασε στη Γιουγκοσλαβία και εγκαταστάθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία. Εκεί εργάστηκε στα ανθρακωρυχεία και βραβεύτηκε δυο φορές.

Επέστρεψε στην πατρίδα το 1965, δούλευε στις οικοδομές και εντάθηκε στο Συνδικάτο Οικοδόμων.

Το 1975 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Στη φιλόξενη χώρα της Τσεχοσλοβακίας γνώρισε τη συντρόφισσά του Σαΐτσα και δημιούργησε μια παραδειγματική οικογένεια με τα δυο παιδιά τους, τη Γεωργία και τον Γιάννη. Πριν από 3 χρόνια «έχασε» την αγαπημένη κόρη του, την Γεωργία και 15 μέρες αργότερα «έχασε» και τη γυναίκα του.

Ο πόνος και η κλονισμένη υγεία του τον λύγισαν.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, που έγινε στις 3 Απρίλη, οι σύντροφοι και φίλοι του πρόσφεραν 250 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στις 21 Φλεβάρη 2006 «έφυγε» ο παλιός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΗΛΙΑΣ ΑΘ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, από τον Αγιο Κωνσταντίνο Λακωνίας, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του ο γιος του Θανάσης προσφέρει στο Κόμμα του, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου και κουμπάρου μου ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΜΠΛΑΔΗΜΟΥ, από την Αταλάντη, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΠΟΝ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου, 50 ευρώ.

Ακύλας Γ. Παπαδομανωλάκης

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΓΓΟΥΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος αγωνίστηκε για τα μεγάλα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού, ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων συντροφισσών μου ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ ΓΟΥΡΓΟΥΔΗ, ΕΛΕΝΗΣ ΣΕΡΑΣΗ και του ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΙΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου.

Μάχη Σωτηρίου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ