Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συνεχίζουμε κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

Η κεντρική προκήρυξη - κάλεσμα για την απεργία στις 13 Απρίλη. Στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Με κεντρικά συνθήματα «ΟΧΙ στην αντεργατική συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ», «ΟΧΙ στην εξευτελιστική αύξηση των 77 λεπτών την ημέρα», «Κλαδικές Συμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων», το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους στην απεργία στις 13 Απρίλη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 π.μ.

Στην προκήρυξη που κυκλοφόρησε, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Αυτή η σημαντική απόφαση των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, των Σωματείων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, αποκτά μεγάλη σημασία μετά την αντεργατική συμφωνία της υποταγμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των βιομηχάνων, που υπέγραψαν δίχρονη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με προκλητικούς όρους, που διαιωνίζουν τους μισθούς και τα μεροκάματα πείνας.

Συμφώνησαν αύξηση 3,9% για το 2006 και 3,4% για το 2007, σε συνθήκες που οργιάζει η ακρίβεια και η πλουτοκρατία καρπώνεται τεράστια κέρδη.

Το άθλιο κατώτερο μεροκάματο των 26,41 ευρώ γίνεται 27,18 ευρώ (μεικτά) - "αυξάνεται" κατά 0,77 ευρώ!! (ούτε ένα κιλό ψωμί)!!

Ο άθλιος κατώτερος μισθός των 591 ευρώ γίνεται 608 ευρώ (μεικτά) «αυξάνεται κατά 17 ευρώ!! (ούτε τρία κιλά κρέας)!!

Αυτή είναι η αλήθεια που επιχειρούν να αποκρύψουν πίσω από τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ περί "έντιμου συμβιβασμού", πίσω από τα χαιρετιστήρια μηνύματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συμφωνία της ΝΤΡΟΠΗΣ! και καλεί την εργατική τάξη να την απορρίψει μαζικά. Να τιμωρήσει σκληρά τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που με εντολή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταδικάζουν τους εργαζόμενους στη λιτότητα και τη φτώχεια, στο όνομα της ταξικής συναίνεσης, της "κοινωνικής ειρήνης", στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να καταδικάσει τη στάση του ΣΥΝ, που στήριξε και στηρίζει τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, πρωταγωνιστεί στην αντι-ΠΑΜΕ επίθεση, στην προσπάθεια μείωσης των απαιτήσεων των εργαζομένων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Διεκδικούμε Κλαδικές Συμβάσεις με όρους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, των δημιουργών του πλούτου.

  • Κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 52 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • ΟΧΙ στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση.
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα ανθυγιεινά. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και τη συμμετοχή στα φάρμακα.
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Δημόσια - Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το λύκειο. Δωρεάν στέγαση - σίτιση για τους φοιτητές.
  • Ελεύθερη πολιτική - συνδικαλιστική δράση. Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης που επέβαλε η κυβέρνηση στους ναυτεργάτες.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν τους εργαζόμενους σκλάβους, φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, υπονομεύοντας το μέλλον της νέας γενιάς.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - δυναμώνουμε το μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί τα κέρδη της πλουτοκρατίας και ρίχνει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στη φτώχεια. Καταργεί το 8ωρο, εμπορευματοποιεί παραπέρα την Υγεία και την Παιδεία και προετοιμάζεται για την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης με αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, κατάργηση των Βαρέων - Ανθυγιεινών.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι. Συμφωνούν και εφαρμόζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη στρατηγική της Λισαβόνας, που με προμετωπίδα την "ευελιξία" και την ανταγωνιστικότητα, διαλύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ έχει κοντά ποδάρια. Γιατί, την ώρα που αφορίζει τα αντεργατικά μέτρα της ΝΔ, στηρίζει την ουσία της πολιτικής της, προβάλλει προκλητικά σαν λύση την ανασφάλιστη εργασία των νέων, την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα, να πάρουν απόφαση, να μπουν στον απεργιακό αγώνα.

Η συσπείρωση νέων δυνάμεων στο αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, ο συντονισμός της δράσης των εργαζομένων, Ανδρών και Γυναικών Ελλήνων και Μεταναστών, Συνταξιούχων και Νέων, θα δυναμώσει την ταξική ενότητα.

Τώρα!! πρέπει να παρθούν αποφάσεις για την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε βάρος των πολιτικών - συνδικαλιστικών δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ολοι στη ΜΑΧΗ για την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας. Απεργιακές επιτροπές ΠΑΝΤΟΥ.

Οργανώνουμε την απεργιακή κινητοποίηση και προετοιμαζόμαστε για τον Ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ