Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Συνεχίζεται η κρίση

Δεν αιφνιδίασε η προχτεσινή παραίτηση του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), αφού είχε «σφραγίσει» την εν λόγω θέση με την απουσία του από το ΕΙΠ, το οποίο βρισκόταν και βρίσκεται σε απραξία.

Η πολύμηνη κρίση στο ΕΙΠ είναι αποτέλεσμα της αδιέξοδης (και) για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, και της σημερινής, σε συνδυασμό και με τη γιγάντωση του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ), οι αρμοδιότητες του οποίου «μπλέκονται» με του ΕΙΠ και με του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων του ΥΠΠΟ. Απλά, τώρα, μια ΑΕ (όπως ο ΟΠΕΠ) κρίνεται πιο «πρόσφορη» για το στόχο της εμπορευματοποίησης του πολιτισμού, από ένα «απλό» ΝΠΙΔ (όπως το ΕΙΠ).

Γι' αυτό το ΕΙΠ τον περασμένο Οκτώβρη ζητούσε από το ΥΠΠΟ την υπαγωγή «των συναφών» προς αυτό δράσεων του υπουργείου «στην επιτελική ευθύνη και αρμοδιότητα του ΕΙΠ», επαρκή, αυτοτελή προϋπολογισμό, ανεξαρτήτως άλλων επιχορηγήσεων που θα λαμβάνει για τις δράσεις του και όλα αυτά να γίνουν μέχρι το τέλος του 2005...

Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης και αναμένεται η ανακοίνωση του ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ