Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
Διάλογος για τα προβλήματα

Οι δημιουργοί του ελληνικού τραγουδιού είναι ασφαλώς οι πρώτοι που βιώνουν τις επιπτώσεις της πολιτικής που ασκείται στο χώρο και των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται. Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί δημιουργοί είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η Ενωση Μουσικοσυνθετών -Στιχουργών Ελλάδος, στις 12/4 (4.30μμ), στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69, 4ος όροφος).

Προσκαλούνται σε ανοιχτή συζήτηση, όλοι οι δημιουργοί - μέλη ή μη της ΕΜΣΕ, σε οποιοδήποτε εισπρακτικό φορέα κι αν ανήκουν. Σκοπός της ημερίδας είναι ν' ανοίξει ένας διάλογος για τα προβλήματα του κλάδου των συνθετών - στιχουργών, ενώ, παράλληλα, θα γίνει και η παρουσίαση της ιστοσελίδας του σωματείου.

«Δεν υπάρχει και τίποτα που να μην είναι πρόβλημα. Δεν έχουμε σύνταξη, περίθαλψη, μισθό, μας πολεμάνε τα μέσα...» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΜΣΕ, Χρήστος Λεοντής, τονίζοντας: «Δε γίνεται να καθόμαστε και να βλέπουμε να διαδραματίζονται ένα σωρό πράγματα δίπλα μας και να μην κάνουμε τίποτα. Θα τ' αφήσουμε να πάνε όπου πάνε, να καθορίζονται από άλλους άσχετους, αετονύχηδες, καιροσκόπους; Πρέπει ν' ανοίξουμε ένα διάλογο και να μιλήσουμε για τη δουλιά μας. Το ενθαρρυντικό πάντως είναι ότι έρχονται στο σωματείο καινούρια μέλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ