Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Νέες αποκαλύψεις σχεδίου επέμβασης

Με πρόσχημα την «εγκληματικότητα» η αμερικανόδουλη αντιπολίτευση επιχειρεί αποσταθεροποίηση

Η Βενεζουέλα προετοιμάζει τη λαϊκή αυτοάμυνα, ειδικά στις περιοχές που συνορεύουν με την Κολομβία

Associated Press

Η Βενεζουέλα προετοιμάζει τη λαϊκή αυτοάμυνα, ειδικά στις περιοχές που συνορεύουν με την Κολομβία
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Σαν «ύαινες» έχουν πέσει μεγάλα τμήματα της αποκαλούμενης αντιπολίτευσης στην υπόθεση της δολοφονίας των τριών αδελφών Φάδουλ. Και πρώτος ο αρχιεπίσκοπος του Καράκας, Χόρχε Ουρόσα Σαβίνο, γνωστός οπαδός των πραξικοπηματιών τον Απρίλη του 2002.

Εμφάνιση έκαναν στις «αυθόρμητες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης για αν εκφράσουν τον πόνο τους» ακόμη και... κατσαρόλες και τηγάνια. Αυτές τις «αυθόρμητες αντιδράσεις» προειδοποιεί ο αρχιεπίσκοπος την κυβέρνηση Τσάβες να μην επιχειρήσει να τις «περιορίσει».

Οι δολοφονίες είναι απεχθείς και καταδικαστέες τόνισε σε χτεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να συλλάβουμε τους δράστες». Εντούτοις, τόνισε ότι όσο απεχθείς ήταν οι δολοφονίες, τόσο απεχθές είναι και το σχέδιο που εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες, συνοδευόμενο από φονικές συγκρούσεις. Σχέδιο που έχει στόχο να προκαλέσει την κυβέρνηση να τις «καταστείλει», ώστε να καταγγελθεί ως «τυραννία». Ορος που τελευταίως χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για τους επόμενους στόχους τους.

Διείσδυση παραστρατιωτικών από την Κολομβία

Στο μεταξύ, χτες, νέες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Τουλάχιστον 590 ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί από την Κολομβία έχουν διεισδύσει στο έδαφος της Βενεζουέλας. Πρόκειται για εγκληματίες που δρουν στις διασυνοριακές περιοχές και υποτίθεται ότι έχουν αφοπλιστεί από την κολομβιανή κυβέρνηση του αντιδραστικού Αλβαρο Ουρίμπε. Τόσο ο γενικός εισαγγελέας Ισαάκ Ροντρίγκες κατά τις δηλώσεις του στο Κοινοβούλιο, όσο και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νικολάς Μαδούρο, συνέδεσε άμεσα τους παραστρατιωτικούς με τη «βιομηχανία απαγωγών και φόνων» που παρατηρείται στη Βενεζουέλα το τελευταίο διάστημα.

Ακόμη πιο αποκαλυπτικός ήταν ο ΓΓ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, βουλευτής της επίμαχης επαρχίας Ζούλια, όπου τόνισε ότι πρόκειται για ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που οι Κολομβιανοί παραστρατιωτικοί διεισδύουν και δημιουργούν επαφές με εγκληματικά στοιχεία και διεφθαρμένους αστυνομικούς, με στόχο να πλήξουν την μπολιβαριανή διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ