Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
Να καταδικαστεί η νέα επίθεση ενάντια στις FARC

Την άμεση επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Κολομβίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Αλληλεγγύης με τους Λαούς της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL) με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να ζητήσει την έκδοση 50 κορυφαίων στελεχών των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας, που τους κατηγορούν ότι αποτελούν «το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών του κόσμου».

Οπως σημειώνει η οργάνωση: «Η συμμαχία των ΗΠΑ με τη μια πλευρά, αυτή του κολομβιανού κράτους και της λεγόμενης "Δημοκρατικής Ασφάλειας" (σ.σ. είναι η μάσκα που χρησιμοποιεί το αυταρχικό κράτος ενάντια στο λαϊκό κίνημα και την κύρια ένοπλη έκφρασή του, την αντάρτικη οργάνωση των FARC) αποτελεί ένα παραπέρα βήμα για τη διεθνοποίηση της εσωτερικής σύγκρουσης στην Κολομβία. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια επικίνδυνη εξέλιξη που επιχειρεί να σπείρει σύγχυση στη διεθνή κοινή γνώμη, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του Ιράκ, με τα όπλα μαζικής καταστροφής που ήταν το πρόσχημα για τον αιματηρό πόλεμο που ακολούθησε».

Και συνεχίζει: «Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια νέα κατάσταση στη Λατινική Αμερική. Οι λατινοαμερικάνικοι λαοί δυσαρεστημένοι από τις αντιλαϊκές πολιτικές έχουν υψώσει τη φωνή τους και επιλέγουν κυβερνήσεις που δεν αποδέχονται τις επιταγές των διεθνών οικονομικών ιδρυμάτων. H κολομβιανή κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι ο πιο πιστός σύμμαχός τους.

Και βέβαια ο χαρακτηρισμός ως "καρτέλ ναρκωτικών" της αντάρτικης οργάνωσης με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην αντίσταση σε όλη την ήπειρο, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αναζήτηση πολιτικής λύσης στην εσωτερική κολομβιανή σύγκρουση».

Και καταλήγει: «Γι'αυτό καλούμε όσους παλεύουν για ένα δίκαιο κόσμο με αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, όλους όσοι αντιμάχονται τον ιμπεριαλισμό να καταδικάσουν αυτή τη νέα πρόκληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ