Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Τέλειωσε ο εξεταστικός μαραθώνιος

Υστερα από ένα μήνα εξεταστικού μαραθώνιου ολοκληρώθηκαν τελικά το Σάββατο οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Β` και Γ` Λυκείου. Ηδη προχωρά η βαθμολόγηση των γραπτών και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας στα μέσα Ιούλη. Στη συνέχεια, μετά τις 15 Ιούλη οι μαθητές της Γ` Λυκείου θα κληθούν με βάση τις βαθμολογίες τους να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων τις οποίες εισήγαγε η «μεταρρύθμιση» έπεσε για τους μαθητές της Β` Λυκείου με τα μαθήματα Κοινωνική και Πολιτική Οργάνωση στην Αρχαία Ελλάδα θεωρητικής κατεύθυνσης και Μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης. Οι μαθητές της Γ` Λυκείου εξετάστηκαν στα Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Χτες, ξεκίνησαν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για τους τελειόφοιτους του ενιαίου λυκείου και τους υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σύστημα των δεσμών. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν το πρωί στην υπαγόρευση μουσικού κειμένου και το απόγευμα στα Ισπανικά. Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Τετάρτη, με Αρμονία το πρωί και Ιταλικά το απόγευμα.

(Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα τα θέματα του περασμένου Σαββάτου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ