Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ... ευαισθησία των σχολαρχών

Την «ευαισθησία» τους για την «ελευθερία των νέων» στην επιλογή του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου που θέλουν να ακολουθήσουν... εκφράζουν με δελτίο Τύπου τους οι σχολάρχες των ιδιωτικών ΙΕΚ και ΤΕΕ. Η καταγγελία γονέων και μαθητών, όπως αναφέρουν, ότι «το απολυτήριο Γυμνασίου το διακινούν γυμνασιάρχες προς γειτονικά δημόσια ΤΕΕ, "πιέζοντας" τους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν την εντολή», εξώθησε την «Ενωση Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να καταγγείλει ότι πρόκειται για απαράδεκτη τακτική, που στερεί την ελευθερία στους νέους να φοιτήσουν σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό ΤΕΕ επιθυμούν».

Για να δικαιολογήσουν την καταγγελία τους οι σχολάρχες επικαλούνται την κρατική νομοθεσία (Ν 2817/2000, άρθρο 7 παρ.3) και διεκδικούν... το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής για τους νέους, προφανέστατα για τα δικά τους συμφέροντα και «μαγαζιά».

Βέβαια, το θράσος των σχολαρχών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο από τον «αέρα» που τους δίνει η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που αποδυναμώνει το λύκειο και τη βασική παιδεία και έχει εξωθήσει στα ύψη τα κέρδη των κάθε λογής εμπόρων της... εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ