Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Εκατομμύρια στη «διαδηλώσεις για την αξιοπρέπεια»

Από την τεράστια διαδήλωση στο Σολτ Λέικ Σίτι

Associated Press

Από την τεράστια διαδήλωση στο Σολτ Λέικ Σίτι
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Τεράστια ανθρώπινα ποτάμια πλημμύρισαν τις αμερικανικές πόλεις. Εκατομμύρια μετανάστες, αλλά και Αμερικανοί πολίτες που βρέθηκαν στο πλευρό τους, σε σχεδόν 100 μεγαλουπόλεις και πόλεις των ΗΠΑ πήραν μέρος τόσο την Κυριακή όσο και χθες σε διαδηλώσεις κατά την «εθνική μέρα δράσης για δικαιοσύνη στους μετανάστες».

Σχεδόν μισό εκατομμύριο στο Ντάλας του Τέξας, δεκάδες χιλιάδες στην Ατλάντα, στη Μινεσότα, στο Σολτ Λέικ Σίτι, στην Αϊόβα, στο Σαν Ντιέγκο και άλλες 30 πόλεις διαδήλωσαν την Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση νόμου που χαρακτηρίζει «κακούργους» 12 εκατομμύρια λαθρομετανάστες και προβλέπει την κατασκευή τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. Νόμος που παρά τις διαβουλεύσεις στη Γερουσία και τους «συμβιβασμούς» προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση μπροστά στο κύμα αγανάκτησης των μεταναστών παραμένει ως έχει, καθώς το αδιέξοδο παραμένει μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων της πολιτικής εξουσίας στις ΗΠΑ.

Χθες διαδηλώσεις αναμένονταν να γίνουν στη Νέα Υόρκη, στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, στο Σιάτλ, στη Φιλαδέλφεια, στο Σικάγο, στο Φοίνιξ, στην Ιντιανάπολη, στο Νιου Τζέρσεϊ και, φυσικά, στο Λος Αντζελες, όπου η διαδήλωση στα τέλη του Μάρτη ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη μεγαλούπολη της Καλιφόρνια με σχεδόν 2 εκατομμύρια να βγαίνουν στους δρόμους. Μέχρι αργά χθες, λόγω της διαφοράς ώρας, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εγκατέλειπαν τη δουλιά τους σε περισσότερες από 70 πόλεις μόνο και μόνο για να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ