Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΜΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ
Στα 5,2 εκατ. ευρώ τη μέρα

Πάνω από 393 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές στο α΄ τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με την «Τειρεσίας ΑΕ»

Στα 5,2 εκατ. ευρώ τη μέρα φτάνει η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών που εντοπίστηκαν στην αγορά. Είναι κι αυτό ένα δείγμα γραφής του μεγέθους της οικονομικής δυσπραγίας, κυρίως των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και εν γένει των μικρότερων επιχειρήσεων, που πληρώνουν τα σπασμένα του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιούν οι τράπεζες στη θυγατρική εταιρία τους «Τειρεσίας ΑΕ», στο τρίμηνο Γενάρης - Μάρτης του 2006 τα κάθε είδους φέσια έφτασαν σε 393,5 εκατ. ευρώ. Μετά τη μικρή υποχώρηση στο α΄ δίμηνο, το «φαινόμενο» φούντωσε και πάλι το Μάρτη, μήνα μέσα στον οποίο η αξία των ακάλυπτων επιταγών αυξήθηκε σε ποσοστό 11,7% και των απλήρωτων συναλλαγματικών 18,3%. Είναι φανερό το γεγονός ότι η λεγόμενη «μαύρη λίστα» της «Τειρεσίας ΑΕ» μακραίνει με νέα ονόματα επιχειρήσεων και απλών δανειοληπτών.

Τα επίσημα στοιχεία - α΄ τρίμηνο 2006 - εμφανίζουν τα παρακάτω:

  • Ακάλυπτες επιταγές: Διαμορφώθηκαν σε 340,2 εκατ. ευρώ (από 353,1 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2005) με μείωση 3,7%
  • Απλήρωτες συναλλαγματικές: Διογκώθηκαν σε 53,3 εκατ. ευρώ (από 46,6 εκατ. ευρώ πέρσι) με αύξηση πάνω από 14%. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτυπώνει και την αυξανόμενη δυσκολία των νοικοκυριών για την αποπληρωμή δόσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ