Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΙΤ: Στην επανάπροσληψη δέκα εργαζομένων που η διεύθυνση της υποδηματοποιίας «ELITE» (Ελίτ) είχε απολύσει πρόσφατα, οδήγησε η αποφασιστική παρέμβαση του ταξικού Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας. Χαρακτηριστικό, ωστόσο, του πόσο επιταχύνεται η εφαρμογή των «νέων» εργασιακών σχέσεων είναι ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν ήδη πολλαπλασιαστεί οι υπογραφές 2μηνων και 3μηνων συμβάσεων. Οπως παραδέχτηκε η εργοδοσία στη χτεσινή τριμερή συνάντηση, τις επόμενες μέρες, δεκάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο με τη λήξη της σύμβασής τους.

ΔΕΣΕ: Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχώρησαν χτες οι 35-40 συμβασιούχοι (8μηνα) εργατοτεχνίτες της ΔΕΣΕ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας δεδουλευμένα των μηνών Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη και δώρο Πάσχα. Απλήρωτοι (Γενάρη, δώρο Πάσχα, επίδομα άδειας) είναι και οι 60 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν (έληξε η σύμβαση) το Μάρτη. Συνολικά, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, στις εργασίες αποχιονισμού και συντήρησης της οδοποιίας απασχολούνται περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ «ΟΑ»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Επίσης διεκδικούν να παραμείνει η ΟΑ υπό δημόσιο έλεγχο και να μη συρρικνωθούν τα δρομολόγια. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ και κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ του ΕΚΘ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ