Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη Ζιντάο στις ΗΠΑ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από χθες ο Πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Πρόκειται για την επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί να γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της καταστροφής του κυκλώνα «Κατρίνα».

Στόχος της επίσκεψης του Χου Ζιντάο, σύμφωνα με το Ρόιτερς, είναι η άμβλυνση της έντασης που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το εμπόριο, την Ταϊβάν, το Ιράν, τη ΛΔ Κορέας και τους αμερικανικούς φόβους για τις στρατηγικές φιλοδοξίες του Πεκίνου. Παράλληλα, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, κορυφαία στιγμή της τετραήμερης επίσκεψης θεωρείται η συνάντηση, πιθανότατα την Πέμπτη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, όπου αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα της ανατίμησης του Γουάν/ Ρεμίνμπι, θέμα για το οποίο εδώ και καιρό οι ΗΠΑ ασκούν ασφυκτικές πιέσεις.

Πάντως, ο Κινέζος Πρόεδρος αφίχθη αρχικά στο Σιάτλ, πριν από την Ουάσιγκτον, όπου θα επισκεφθεί την εταιρία «Boeing» και θα δειπνήσει με τον πρόεδρο της «Microsoft», Μπιλ Γκέιτς. Η επίσκεψη του Χου στις ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ πολύ σύντομα, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, τη Νιγηρία και την Κένυα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ