Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ελληνικού Φεστιβάλ» νέα «ήθη»

Νέα «συστήματα», νέες «ιδέες», νέους «μυαλοπώληδες» απέκτησε το υπό νέα διεύθυνση, ιδιωτικοποιημένο αλλά αδρά χρηματοδοτούμενο από τον εργαζόμενο λαό, «Ελληνικό Φεστιβάλ». Η κυβερνητικώς προωθούμενη «λογική» της εμπορευματοποίησης οδηγήθηκε από τους «βασιλικότερους του βασιλέως» αρμοδίους του «Ελληνικού Φεστιβάλ» στο έσχατο παράλογο: Ενώ η εταιρία «χορταίνει» πλουσιοπάροχα διαφόρους μεσάζοντες - μάνατζερ και ενώ θα συνεχίσει να διαθέτει προσκλήσεις σε λογής - λογής «περιώνυμους» και «κοσμικούς», αποφάσισε να κάνει «οικονομία» σε βάρος εργαζομένων. Συγκεκριμένα, μειώνοντας τις - καθιερωμένες εδώ και δεκαετίες - διθέσιες κάρτες δωρεάν εισόδου στο Ηρώδειο για τους κριτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίοι διαθέτοντας επιπλέον χρόνο, μετά την κοπιαστική ημερήσια εργασία τους, και την πένα τους προβάλλουν - επομένως διαφημίζουν δωρεάν - τις εκδηλώσεις του «Ελληνικού Φεστιβάλ».

Γι' αυτή την απαράδεκτη αντιμετώπιση των κριτικών και πολιτιστικών συντακτών - ως να είναι «υπάλληλοι» του «Ελληνικού Φεστιβάλ», «αμειβόμενοι» από αυτό με μια θέση στο Ηρώδειο - διαμαρτύρεται η Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, με χτεσινή ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας:

«Η νεοσύστατη εταιρία "Ελληνικό Φεστιβάλ" εγκαινιάζει τις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις της με απρέπειες. Παραβιάζουσα προκλητικότατα κάθε κανόνα καλής συμπεριφοράς, ταυτόχρονα και καθιερωμένες συνήθειες καλών σχέσεων, προσπαθεί να υποβιβάσει, αγνωμόνως, προσωπικότητες της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου, τους κριτικούς Θεάτρου, Μουσικής και Χορού. Οι Ελληνες κριτικοί με την αρθρογραφία τους, που καλύπτει όλο το φάσμα του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου της χώρας, κρατούν σε υψηλό επίπεδο το ενδιαφέρον του κόσμου του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και γενικώς των φιλοτέχνων, προσφέροντας πέραν όλων των άλλων στο Φεστιβάλ ανεκτίμητες διαφημιστικές υπηρεσίες.

Η ΕΕΘΜΚ (1928), καταγγέλλει την προσβλητική συμπεριφορά της διοίκησης της νεοσύστατης εταιρίας και δηλώνει ότι οι κριτικοί Θεάτρου, Μουσικής και Χορού, ενεργά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας, θα απόσχουν των φετινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Ηρωδείου και θα ενημερώσουν βεβαίως τους αναγνώστες τους, εφόσον η διοίκηση της εταιρίας επιμένει να συμπεριφέρεται απρεπώς προς τους εκπροσώπους του Τύπου και να μην εφαρμόζει στοιχειωδώς τους ισχύοντες κανόνες καλής συμπεριφοράς σε πρόσωπα έχουν και ιστορία αλλά και ηλικία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ