Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Ο «Ρ» τις τελευταίες μέρες έχει αποκαλύψει το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε μεσάζοντα ανέργων επιδοτώντας επιχειρήσεις και ανακυκλώνοντας την ανεργία. Αυτά όμως, που αναδεικνύουν τα δημοσιεύματά μας, είναι συνέχεια μιας πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στην Αυτοδιοίκηση από τις διοικήσεις των δήμων που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Το εμπόριο των ανέργων, η δημιουργία «φρούδων ελπίδων» και η πολιτική πρόσληψης με ελαστικές σχέσεις εργασίας, είναι απόρροια της ίδιας πολιτικής.

Οι κυβερνήσεις πρώτα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της ΝΔ, προώθησαν μια σειρά από αντεργατικά νομοθετήματα, περί «μερικής απασχόλησης» ή «διευθέτησης του χρόνου εργασίας». Από την πλευρά τους οι διοικήσεις των δήμων, που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, εκμεταλλεύονται όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων, όχι μόνο για να προωθήσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις (σ.σ. κάτι που έχουμε ήδη δει μέσα από τη στήλη), αλλά και το «εμπόριο ανέργων».

Ετσι, τελευταίο παράδειγμα, αυτής της πολιτικής, είναι η υλοποίηση από τη Νομαρχία Αθηνών, μαζί με δήμους της Δυτικής Αθήνας, του προγράμματος «Απασχόληση» στη Νομαρχία Αθηνών. Μέσω αυτού του προγράμματος, επιχειρήσεις και επιχειρηματίες θα πάρουν 3,6 εκατ. ευρώ, για να προωθήσουν την... απασχόληση - δηλαδή, να εμπορευτούν την ανεργία που οι ίδιες δημιουργούν.

Παράλληλα, όμως:

  • Η διοίκηση του Δήμου Αθήνας (ΝΔ), πραγματοποιεί επί τέσσερα χρόνια το «φόρουμ» - όπως το αποκαλεί - για την «απασχόληση και την επιχειρηματικότητα», μέσω του οποίου, φέρνει σε... επαφή τους επιχειρηματίες με τους ανέργους!
  • Η διοίκηση του Δήμου Βύρωνα (ΝΔ) προσλαμβάνει εργαζομένους με προγράμματα «stage» (σ.σ. ανασφάλιστη εργασία), μέσω του ΟΑΕΔ.
  • Στο Δήμο Αιγάλεω η προηγούμενη διοίκηση (ΣΥΝ) έστρωσε τον αντεργατικό δρόμο, μέσα από την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, με την υιοθέτηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, καθώς και τη δουλιά χωρίς ένσημα (προγράμματα «stage» κλπ.). Και αυτό σε μια πόλη που την τελευταία τετραετία μετράει τουλάχιστον 1.000 απολυμένους από τέσσερα μόνο εργοστάσια της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ