Παρασκευή 21 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ξεπούλημα 145 στρεμμάτων μέσω.. σύμπραξης

Στο ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο του πιο ωραίου και ανεκτίμητης αξίας κομματιού του Περάματος, δηλαδή του «φιλέτου» της περιοχής, προχωρά μέσα από το δρόμο της Σύμπραξης του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκος, εκλεκτός της ΝΔ, ακολουθώντας έτσι πιστά την πολιτική που από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χαράζουν και εφαρμόζουν.

Πρόκειται για έκταση 145 στρεμμάτων στο δυτικό άκρο της πόλης η οποία κατακτήθηκε με διεκδικήσεις του περαματιώτικου λαού από το Πολεμικό Ναυτικό, όπως δηλαδή και οι χώροι του παλιού νεκροταφείου και του παλιού γκαράζ του Δήμου, όταν στο τιμόνι της δημοτικής αρχής ήταν ο Γιάννης Πατσιλινάκος.

Σήμερα, στο χώρο αυτό, ήδη βρίσκεται το δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο, αν και έχει ολοκληρωθεί εδώ και ενάμιση χρόνο - προφανώς όχι τυχαία - δεν έχει ακόμα λειτουργήσει. Επίσης, στον ίδιο χώρο, μέσα από προγράμματα που έχουν δρομολογηθεί, αναμένεται να κατασκευαστεί και το Μουσείο Ναυπηγικής Τέχνης, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιέχει και αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Ετσι, ο Δήμος Περάματος προσφέρει στον επιχειρηματικό όμιλο που θα συμπράξει μαζί του το «φιλέτο» της έκτασης μαζί με το κολυμβητήριο και το μουσείο και ο ιδιώτης αντί όλων αυτών, θα κατασκευάσει ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 600 θέσεων που, ακόμα και αυτό, δε λύνει το πρόβλημα στάθμευσης των κατοίκων, αφού βρίσκεται στην άκρη της πόλης. Αξίζει να σημειώσουμε πως στον ίδιο χώρο βρίσκεται και η πλαζ στην οποία, με τη φροντίδα που είχε από τη δημοτική αρχή του Γ. Πατσιλινάκου, έκαναν τα καλοκαιρινά τους μπάνια οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η πλαζ εγκαταλείφθηκε - προφανώς και αυτό όχι τυχαία - και έτσι τώρα η διοίκηση του δήμου μπορεί να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της... ανάγκης να αξιοποιηθεί από τους ιδιώτες.

Η πρώτη ενέργεια για το ξεπούλημα του «ψαχνού» του Περάματος έγινε προχτές κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, όπου η δημοτική αρχή έφερε για συζήτηση το θέμα: «Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβούλου παροχής υπηρεσιών υποστήριξης του Δήμου Περάματος στην προσυμβατική διαδικασία για την υλοποίηση του έργου: Κατασκευή, διαχείριση, λειτουργία πολυχώρου αθλητισμού, πολιτισμού και εξυπηρέτησης αναγκών στάθμευσης του Δήμου Περάματος Ν. Αττικής με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα».

Στην ομιλία του ο Γιάννης Πατσιλινάκος - επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» και υποψήφιος δήμαρχος Περάματος - καταψήφισε την πρόταση και επισήμανε πως, η δημοτική αρχή, ακριβώς επειδή θέλει να μεγαλώσει το «ψαχνό» του οικοπέδου, επιχείρησε πριν λίγο καιρό να αγοράσει τα οικόπεδα Γρηγορόπουλου και Θεολογίτη έκτασης δύο στρεμμάτων και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το κολυμβητήριο.

Η πρόταση εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου. Την παράταξη που καταστρατήγησε πλήρως τις εργασιακές σχέσεις έχοντας στο δήμο εργαζόμενους 8 ταχυτήτων, που προχώρησε σε άμετρες και ρουσφετολογικές προσλήψεις και σε δανεισμό για την καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο δήμο.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Γιάννης Πατσιλινάκος, αφού επισήμανε πως πρόκειται για ξεπούλημα του πιο ωραίου ψαχνού του Περάματος τόνισε πως «εμείς θα αντιταχτούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην υλοποιηθεί τελικά αυτό το σχέδιο του δημάρχου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κίνδυνο ζωτικοί χώροι της πόλης (2003-09-23 00:00:00.0)
Θράσος δίχως όρια! (2003-07-12 00:00:00.0)
Στη μάχη για την επανεκλογή του Γιάννη Πατσιλινάκου (2002-09-19 00:00:00.0)
Στο Πέραμα ο δήμαρχος ταυτίζεται με το λαό (2002-08-31 00:00:00.0)
Ο λόγος στους νέους (1998-06-24 00:00:00.0)
Κλείνει ο δήμος για να έχει εργαζόμενους (1997-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ