Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Σε κίνδυνο ζωτικοί χώροι της πόλης

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του Περάματος στην περιοχή που εποφθαλμιά ο ΟΛΠ
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του Περάματος στην περιοχή που εποφθαλμιά ο ΟΛΠ
Νέα επίθεση για την αρπαγή ζωτικών χώρων της πόλης του Περάματος βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), με απόφαση της ελεγχόμενης από την κυβέρνηση διοίκησής του. Πρόκειται για χώρο του ανατολικού άκρου της πόλης και, συγκεκριμένα, την παραλιακή ζώνη του «Αρμού», που οι Περαματιώτες με την προηγούμενη αγωνιστική δημοτική αρχή και με δήμαρχο τον Γιάννη Πατσιλινάκο είχαν κατορθώσει να κατοχυρώσουν με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και με δικαστικές αποφάσεις.

Τώρα, ο ΟΛΠ, παίρνοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» από τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκο, εκλεκτό της ΝΔ, επανέρχεται δριμύτερος και αυθαίρετα άρχισε να μπαζώνει την περιοχή, προκειμένου να τη μετατρέψει σε χώρο στάθμευσης εμπορευματοκιβωτίων - κοντέινερς, με ό,τι αυτό σημαίνει εκτός των άλλων στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον του δήμου.

Τα συνεργεία του ΟΛΠ έχουν πιάσει δουλιά από την περασμένη βδομάδα, ενώ χτες περίπου στη 1 το μεσημέρι εμφανίστηκαν και μπετονιέρες, έτοιμες να ρίξουν τσιμέντο για την κατασκευή βάσης τοιχίου, το οποίο θα αποκόπτει την περιοχή του «Αρμού» από την πόλη. Τη ρίψη των τσιμέντων σταμάτησαν ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος και επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ι. Θοΐδης και η πρώην δημοτική σύμβουλος Μαρία Ζύμαρη, που κατέφτασαν επί τόπου. Μετά από λίγο, εμφανίστηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής δημοτικής αρχής απλώς για να αρχίσουν «τα παζάρια». Τελικά, στις τρεις ακριβώς το μεσημέρι «με άδεια δημάρχου», όπως είπε ο εργολάβος του ΟΛΠ, τα τσιμέντα για τη δημιουργία της βάσης έπεσαν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΟΛΠ εδώ και μια 10ετία προετοιμάζεται να δημιουργήσει στο χώρο του «Αρμού» τη λεγόμενη τρίτη προβλήτα σταθμού κοντέινερς για λογαριασμό των πολυεθνικών. Το 1997, με δυναμικούς αγώνες, ο Γ. Πατσιλινάκος και οι Περαματιώτες είχαν κατορθώσει να σταματήσουν τη διαδικασία του μπαζώματος, αποσπώντας και σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Ο Γ. Πατσιλινάκος, σχολιάζοντας, ανέφερε: «Ο λαός του Περάματος είμαστε σίγουροι ότι θα σταματήσει τη νέα επιχείρηση του ΟΛΠ. Η περιοχή αυτή ανήκει στο Πέραμα και δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία μεσοβέζικη λύση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ