Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Χωρίς ταξί μέχρι την Πέμπτη

Από παλιότερη συγκέντρωση και πορεία των οδηγών ταξί

Eurokinissi

Από παλιότερη συγκέντρωση και πορεία των οδηγών ταξί
Ακινητοποιημένα βρίσκονται από χτες τα ξημερώματα τα ταξί σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω της 4ήμερης κινητοποίησης που αποφάσισε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), αντιδρώντας σε μια σειρά κυβερνητικά μέτρα για τον κλάδο τους.

Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση των αυτοκινητιστών ταξί το τελευταίο διάστημα, η οποία λήγει τα ξημερώματα της ερχόμενης Παρασκευής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων, όπως προαναγγέλλουν οι εκπρόσωποι του ΣΑΤΑ.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν: Να παραταθεί κατά ένα χρόνο (μέχρι την 1η Γενάρη 2005) η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα ταξί, κάτι που απορρίπτει η κυβέρνηση. Να μην ακινητοποιούνται τα οχήματα με αφαίρεση πινακίδων σε περιπτώσεις τροχαίων παραβάσεων, αλλά να τιμωρείται μόνο ο οδηγός, δεδομένου ότι σε κάθε ταξί μπορεί να απασχολούνται δύο και τρεις οδηγοί. Να επιτραπεί η πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Οι αυτοκινητιστές ταξί έχουν προγραμματίσει για αύριο το πρωί συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου τους (Μάρνη 17). Αναμένεται να επακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Κινητοποιήσεις για αύριο και μεθαύριο έχουν προγραμματίσει και οι ιδιοκτήτες ταξί σε άλλες πόλεις (Πάτρα, Λάρισα, Τρίκαλα, Γιάννενα κ.α.) συντασσόμενοι με τους συναδέλφους τους στην Αττική.

Κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΑ έσπευσαν αυθαίρετα να ανακοινώσουν παράταση μιας ώρας στην κυκλοφορία των συγκοινωνιακών μέσων της πρωτεύουσας. Ωστόσο, υπολόγισαν χωρίς τον... ξενοδόχο, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΘΕΛ και τα υπόλοιπα μέσα συγκοινωνίας να μην αποδεχτούν την παράταση της λειτουργίας των συγκοινωνιακών μέσων, λειτουργώντας σαν απεργοσπάστες.

Η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία ΑΜΕΛ» (μετρό) αποδοκιμάζει «την αυταρχική απόφαση του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών για παράταση των ωρών κυκλοφορίας κατά μια ώρα στις αστικές συγκοινωνίες». Παράλληλα, επισημαίνει: «Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κανέναν απεργοσπαστικό μηχανισμό και στα επικοινωνιακά τρικ του υπουργού για τη διάσωση της εικόνας της κυβέρνησης».

Και οι εργαζόμενοι στον «ηλεκτρικό» αρνήθηκαν να προσφέρουν υπερεργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ