Σάββατο 22 Απρίλη 2006 - Κυριακή 23 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
«Ιλουστρασιόν» ξεπούλημα

Την πολιτική εμπορευματοποίησης της δημόσιας γης της διοίκησης του δήμου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω ΔΑΣ - ΔΗΚΚΙ»

Το «άσπρο - μαύρο» επιχειρεί να μετατρέψει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος δήμαρχος Αιγάλεω που στηρίχτηκε από τη ΝΔ, με διάφορα «ιλουστρασιόν» προεκλογικά φυλλάδια που ήδη κυκλοφορούν στην πόλη. Ανάμεσα σε αυτά λέει ότι το Αιγάλεω «θα» αλλάξει όψη και πως με την πολιτική του «θα» ενισχυθεί το πράσινο. Η πραγματικότητα, όμως, είναι εντελώς διαφορετική...

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης για το Αιγάλεω ΔΑΣ - ΔΗΚΚΙ», «οι ελεύθεροι χώροι χάνονται υπέρ του ιδιωτικού κεφαλαίου και δημόσιοι χώροι και λαϊκή περιουσία παραδίδονται για εκμετάλλευση στους ιδιώτες - επιχειρηματίες». Και συγκεκριμένα αναφέρει:

  • Τα κονδύλια στον προϋπολογισμό του δήμου για ανάπτυξη του πρασίνου επί τρία χρόνια ήταν...0%.
  • Δεν αποκτήθηκε κανένας μικρός ή μεγάλος ελεύθερος χώρος.
  • Χάθηκε ο χώρος του πρώην εργοστασίου της «ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΛΛΑΣ», επί της Ιεράς Οδού, προς όφελος της πολυεθνικής «LIDL».
  • Κινδυνεύουν να χαθούν 9 στρέμματα επί της Λεωφόρου Καβάλας που είχαν χαρακτηριστεί αθλητικός χώρος στην περιοχή Αναγέννηση. Η διοίκηση, προτιμά να σπαταλά 1 δισ. για το «ράβε - ξήλωνε» σε πλατείες της πόλης (Παπάγου και Αγ. Σπυρίδωνα) αντί να κατοχυρώσει το ζωτικό αυτό χώρο για το λαό.
  • Στήριξε τις επιλογές της κυβέρνησης και του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, να παραδοθούν εκατοντάδες στρέμματα του Ελαιώνα για υπερτοπικό επιχειρηματικό πόλο και για πλήρη εμπορική εκμετάλλευση, συνεχίζοντας την πολιτική κατακερματισμού του τελευταίου μεγάλου ελεύθερου χώρου της περιοχής.

Ομως, «όχι μόνο χάνονται οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι σε βάρος του λαού, αλλά και αυτοί που ανήκουν στον ίδιο το Δήμο ξεπουλιούνται προς χάριν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τα 10 στρέμματα του Αλσους Αιγάλεω παραχωρούνται σε ιδιώτες για εκμετάλλευση σε βάρος του πρασίνου και των δημοτών για την κατασκευή υπόγειου πάρκιγκ. Οτι ο υπόγειος χώρος του δημοτικού κινηματογράφου «ΤΙΤΑΝ» οδηγείται στους ιδιώτες για να μετατραπεί σε ακριβοπληρωμένο ιδιωτικό πάρκιγκ, με τις περίφημες Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Οτι, οι αίθουσες του Δημοτικού Σταδίου - δηλαδή το «φιλέτο» επί της οδού Θηβών - «παραχωρούνται στον μεγαλομέτοχο για εμπορική εκμετάλλευση, αντί να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες πολιτισμού - αθλητισμού και των ερασιτεχνικών συλλόγων της περιοχής», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η διοίκηση ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα δώσει - πάλι μέσω ΣΔΙΤ - σε ιδιώτες 25 στρέμματα του δήμου Αιγάλεω, στη Ραφήνα, για την κατασκευή ιδιωτικών κατασκηνώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ