Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Βραδυφλεγής βόμβα η χωματερή

Ζητά την απομάκρυνσή της από την περιοχή, μετά και το περιστατικό της πυρκαγιάς την περασμένη Παρασκευή

«Ούτε στα Λιόσια, ούτε στη Φυλή, έξω απ' το Θριάσιο η χωματερή», βροντοφωνάζουν οι κάτοικοι της περιοχής
«Ούτε στα Λιόσια, ούτε στη Φυλή, έξω απ' το Θριάσιο η χωματερή», βροντοφωνάζουν οι κάτοικοι της περιοχής
«Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή των Ανω Λιοσίων αυξάνει πλέον τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, των εργαζομένων σ' αυτήν, το περιβάλλον της περιοχής».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διαδημοτική Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Απομάκρυνση της Χωματερής, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21 Απρίλη, η οποία ξεκίνησε από τα σκουπίδια και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε λάστιχα, καταστρέφοντας μηχανήματα, ενώ δημιούργησε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα που έπνιγε όλο το Θριάσιο.

«Είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων, του ΕΣΔΚΝΑ, της ΤΕΔΚΝΑ και των Διοικήσεων των Δήμων Ανω Λιοσίων και Φυλής που κατάντησαν τον τόπο μας μια βόμβα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκραγεί», υπογραμμίζει η Διαδημοτική Επιτροπή, αναφέροντας ότι η ίδια επανειλημμένα έχει επισημάνει τους κινδύνους αυτούς - και ειδικά τον κίνδυνο της πυρκαγιάς - φτάνοντας ακόμη και σε μηνυτήριες αναφορές, χωρίς όμως τελικά έως σήμερα κανείς αρμόδιος να ενδιαφερθεί. Οσο μάλιστα πλησιάζει το καλοκαίρι, η κατάσταση θα χειροτερεύει περισσότερο.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε περιμένοντας το κακό. Αρκετά υποφέραμε τόσα χρόνια. Εδώ και τώρα να κλείσει η χωματερή. Καμιά επέκταση στη Φυλή. Αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού και απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από την περιοχή μας. Θέλουμε να ζήσουμε και θα το επιβάλουμε με τους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ