Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΙΛΚΙΣ
Σταμάτησε λόγω έλλειψης πιστώσεων

Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Δοϊράνης ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών.

Οπως αναφέρουν, η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα, από το ύψος του κόμβου της Εγνατίας έως και τον κόμβο Μαυρονερίου, έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η ολοκλήρωσή του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αφού οι εγκεκριμένες πιστώσεις δεν επαρκούν για την κατασκευή και των 23 περίπου χιλιομέτρων που απομένουν.

Κι αυτό παρόλο που ο συγκεκριμένος άξονας είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζομένους και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους προς και από την εργασία τους και συνδέει τη χώρα μας με Βουλγαρία και FYROM. Επισημαίνεται επίσης ότι πολλά σημεία στον παραπάνω οδικό άξονα είναι επικίνδυνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών και πολλές φορές θανατηφόρων ατυχημάτων.

Επειδή - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - το τίμημα στην άσφαλτο των εθνικών οδών είναι μεγάλο και υπεύθυνη για την καθυστέρηση, την κακότεχνη κατασκευή, αλλά και την ελλιπή συντήρηση των δημόσιων έργων είναι η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, που και με το νόμο περί σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παραδίδουν και αυτόν τον τομέα στους ιδιώτες, ερωτώνται οι υπουργοί:

  • Πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του εν λόγω έργου που έχουν σταματήσει;
  • Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του;
  • Θα εγκριθούν και διατεθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας άμεσα όλες οι απαιτούμενες πιστώσεις για την ολοκλήρωση του τμήματος από το ύψος του κόμβου Μαυρονερίου έως τον κόμβο της Εγνατίας, συνολικού μήκους 23 περίπου χιλιομέτρων, του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Δοϊράνης;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ