Τετάρτη 26 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ
Τραγικός απολογισμός σε τροχαία

Σαράντα άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο

Από προχτεσινό τροχαίο στην Αργολίδα

Eurokinissi

Από προχτεσινό τροχαίο στην Αργολίδα
Βαρύς ήταν και φέτος ο φόρος του αίματος στην άσφαλτο, με το οποίο πλήρωσαν την ολιγοήμερη πασχαλιάτικη έξοδό τους προς την επαρχία οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, παρά τα υποτιθέμενα μέτρα ασφαλείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση και την κινητοποίηση της Τροχαίας. Μια έξοδος, που, σύμφωνα με την Τροχαία, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, αφού η αύξηση των εκδρομέων έφτασε το 32% σε σχέση με πέρσι (έφυγαν 325.984 περισσότερα οχήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Ομως, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η επιστροφή, 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι προχθές. Τα περισσότερα, πάντως, από αυτά, έγιναν κυρίως στους μισοάδειους δρόμους της Αττικής...

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την επιστροφή επικεντρώθηκαν σε τρία σημεία των Εθνικών Οδών Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου. Ειδικότερα, στην πρώτη, προχθές και χθες, μποτιλιαρίσματα υπήρξαν στον κόμβο Ρεγγινείου μέχρι τα Καμένα Βούρλα και στο ύψος της Αττικής Οδού. Από την άλλη, ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν χτες το πρωί στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, στην Κακιά Σκάλα - λόγω σύγκρουσης - ενώ, λίγο αργότερα, η Τροχαία προχώρησε σε παραχώρηση μίας επιπλέον λωρίδας.

Στα πλοία, αν και ξεκίνησαν γεμάτα, κατά την επιστροφή και μέχρι χθες, η πληρότητα κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα χθες, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ταχύπλοων από το λιμάνι της Ραφήνας για τα νησιά Τήνο και Μύκονο, λόγω των ισχυρών βοριάδων που έπνεαν στο Αιγαίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ