Παρασκευή 28 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο ΣΕΒ... στη Λυρική

Οτι ο πολιτισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» μας το ακούσαμε πολλές φορές, από πολλούς, και από όσους έκαναν και κάνουν τα πάντα για την υποβάθμισή του... Αυτό που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, φαντάζει σήμερα σαν τραγική ειρωνεία, μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλου, στη διοίκηση της Λυρικής Σκηνής!!! Οπως ανακοίνωσε χτες το ΥΠΠΟ, ο πρόεδρος των βιομηχάνων θα βρίσκεται πλέον και στο πόστο του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΛΣ (πρόεδρος τοποθετήθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευτύχιος Βορίδης).

Ο εκπρόσωπος του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου, ιδιοκτήτης μάλιστα ισχυρής μεταλλευτικής εταιρίας, με τις κυβερνητικές ευλογίες, καλείται να δώσει τα «φώτα» του και στη μοναδική λυρική σκηνή του τόπου. Ο άνθρωπος που έλυσε τα προβλήματα του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, δίνοντας αύξηση 0,77 ευρώ στο μεροκάματο (!), την οποία χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, «θα» λύσει τώρα και τα προβλήματα της πολύπαθης Λυρικής. Δε γνωρίζουμε μέχρι πού φτάνουν οι επιδιώξεις του προεδρο-βιομηχάνου. Αναλογιζόμαστε, όμως, «ποιος απ' τους προστάτες θα μας προστατέψει..;». Η κυβέρνηση πάντως, θιασώτης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στον πολιτισμό, με αυτό τον προκλητικό διορισμό ανοίγει την κερκόπορτα και στη Λυρική, συμπληρώνοντας το παζλ της ολοένα αυξανόμενης και ολέθριας διείσδυσης του μεγάλου κεφαλαίου στον πολιτισμό.

Οπως, εξάλλου, ανακοίνωσε το ΥΠΠΟ, με απόφαση του υπουργού και τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ, Στέφανου Λαζαρίδη, ξεκινά η διαμόρφωση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Λυρικής. Επίσης, ως «πρώτο βήμα διευθέτησης και ομαλής διαχείρισης των οικονομικών ζητημάτων της ΕΛΣ, ο Γ. Βουλγαράκης αποφάσισε να εκτελεστεί διαχειριστικός έλεγχος».


Ρ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ