Τετάρτη 3 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
«Εφυγε» ο κομμουνιστής Νίκος Τριανταφυλλίδης

Πέθανε σε ηλικία 79 χρόνων ο σ. Νίκος Τριανταφυλλίδης από την Πτολεμαΐδα, σεμνός και αταλάντευτος αγωνιστής του ΚΚΕ, ως την τελευταία μέρα της ζωής του. Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, στη σύζυγό του και στα παιδιά του.

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης από πολύ μικρός ορφάνεψε από πατέρα, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια της κατοχής ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Ο ίδιος ο Νίκος εντάχθηκε από πολύ μικρός στο κίνημα, στην ΕΠΟΝ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ. Πάλεψε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος χωρίς καμιά διακοπή, για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γνωρίζοντας αρκετές διώξεις στη ζωή του όλα αυτά τα χρόνια. Στη διάρκεια της εφτάχρονης δικτατορίας, εξορίστηκε στο Λακί της Λέρου.

Στις κρίσιμες περιόδους της ιστορίας του Κόμματος (1968 και 1991), αταλάντευτα έδωσε τη μάχη για την υπεράσπιση των αρχών του ΚΚΕ.

Ηταν αντιπρόσωπος στο 10ο και στο κρίσιμο 13ο Συνέδριο του Κόμματος. Ηταν από τους πρωτεργάτες για την ανασυγκρότηση του Κόμματος μετά τη μεταπολίτευση του 1974, στο Νομό Κοζάνης. Διατέλεσε γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ από το 1974 ως το 1978 και μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κόμματος. Στη συνέχεια, και μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν μέλος της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

Ως την τελευταία μέρα της ζωής του, ήταν ακούραστος διακινητής της εφημερίδας του Κόμματος, του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ