Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανδαισία ελληνικών ήχων

Εργα 30 Ελλήνων συνθετών, από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα, θα παρουσιαστούν στο δεύτερο κύκλο των «Ελληνικών Μουσικών Γιορτών», που διοργανώνει (5-13/5) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τον ΟΜΜΑ.

Στην αυριανή συναυλία, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με μαέστρο τον Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τους Δημήτρη Βάμβα και Παναγιώτη Δράκο, θα ερμηνεύσει έργα των Χρήστου Χατζή, Φίλιππου Τσαλαχούρη και Ντίνου Κωνσταντινίδη. Ακολουθούν οι συναυλίες: Ορχήστρας των Χρωμάτων (6/5), Συμφωνικής Ορχήστρας Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (8/5), Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ (10/5), Κρατικής Ορχήστρας Κύπρου (12/5) και Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (13/5). Στο πλαίσιο του κύκλου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» συναυλία μουσικής δωματίου (7/5) με το «Τρίο Αθηνών» και ρεσιτάλ (9/5) με έργα Επτανησίων συνθετών, με την υψίφωνο Μάρθα Αράπη και τον πιανίστα Δημήτρη Γιακά.

Επίσης, το Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο (5-7/5), με θέμα «Οψεις της ελληνικότητας στη μουσική», που διοργανώνουν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής, σε συνεργασία με την ΚΟΑ. Τα εισιτήρια για τη μεγάλη αίθουσα είναι από 21-7 ευρώ και για τη μικρή από 20-12 ευρώ. Η είσοδος στις συναυλίες είναι δωρεάν για φοιτητές, νέους έως 18 ετών και τους σπουδαστές ωδείων. Είσοδος ελεύθερη στο συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ