Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΠΠΟ
«Λύση» ... οι «έκτακτες ενισχύσεις»

«Τάξη» στα οικονομικά του ΥΠΠΟ θέλει να βάλει, όπως δηλώνει, ο Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος συζήτησε χτες, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Γ. Αλογοσκούφη θέματα του τακτικού προϋπολογισμού, του προϋπολογισμού των δημοσίων επενδύσεων, την οικονομική κατάσταση των εποπτευόμενων φορέων και του ειδικού λογαριασμού του ΥΠΠΟ.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γ. Βουλγαράκη στο περιθώριο χτεσινής συνέντευξης για το διεθνή διαγωνισμό γελοιογραφίας, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε «εντυπωσιακές» αλλαγές στα οικονομικά του πολιτισμού, με τον υπουργό να λέει ότι «ο προϋπολογισμός είναι προδιαγεγραμμένος», αλλά θα υπάρξουν «έκτακτες ενισχύσεις» για τις «δράσεις» του ΥΠΠΟ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, τα πράγματα θα κυλήσουν ...«σαν άλλοτε», ίσως και ακόμη χειρότερα, αφού από τις μέχρι τώρα κινήσεις του ΥΠΠΟ δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο ούτε καν για τις επιχορηγήσεις του θεάτρου. Συγκεκριμένα, χτες ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις επιχορηγήσεις της προηγούμενης θεατρικής περιόδου, συμπληρώνοντας ότι «θα γίνει νέα προκήρυξη για το μέλλον»..!

Κατά τ' άλλα επιχείρησε να παρουσιάσει τη χτεσινή συνάντηση ως «συνέχεια», θυμίζοντας: Την ανακοίνωση, πριν 1,5 μήνα, του ΥΠΠΟ ότι οι υποχρεώσεις του από προγραμματικές συμβάσεις με διάφορους φορείς θα «λυθούν»... σε πέντε χρόνια και την πρόσφατη συνάντηση για τα οικονομικά του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Αυτό που μένει, τελικά, είναι ότι οι αλλαγές που προανήγγειλε για τα «εσωτερικά» του ΥΠΠΟ θα ανακοινωθούν σε 20 μέρες, σημειώνοντας ότι «θα υπάρξουν και άλλες τοποθετήσεις μελών διοικητικών συμβουλίων, των οποίων έχει ήδη λήξει η θητεία, και που θα έπρεπε προ πολλού να είχαν ανανεωθεί».

Αμέσως μετά θα παρουσιάσει την πολιτική του υπουργείου για τον σύγχρονο πολιτισμό, ενώ θα γίνουν ανακοινώσεις και για τον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ