Κυριακή 7 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην απεργία

Στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια, η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στις πρώην ΔΕΚΟ και το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα στις 10 του Μάη. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε καθολική συμμετοχή με το διεκδικητικό του πλαίσιο στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει στην κατεύθυνση οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της, και για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες.

Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αχειροποιήτου. Επίσης, στη Θεσσαλία το ΠΑΜΕ οργανώνει απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λάρισα, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο και στο Βόλο, στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια, καλούν και οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να πουν αποφασιστικά ΟΧΙ στην αντιδραστική αλλαγή των Γενικών Κανονισμών Προσωπικού, στην επιβολή σκληρής λιτότητας και στις σχεδιαζόμενες νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και μαζί με το ΠΑΜΕ να εκφράσουν τη μαζική τους αντίθεση στην απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση και να παλέψουν για Ενιαίους Αποκλειστικά Δημόσιους Φορείς στις Τηλεπικοινωνίες, στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, στη Διανομή νερού, στις Τράπεζες και την Αμυντική Βιομηχανία με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Να απαιτήσουν την κατάργηση του νόμου της ΝΔ για τις ΔΕΚΟ, να μην εφαρμοστεί ο αντιασφαλιστικός νόμος Ρέππα, να μην καταργηθούν και υποβαθμιστούν οι κλαδικές και επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να καταργηθεί ο Υπαλληλικός Κώδικας, πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό και άλλα.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το πλαίσιο που προβάλλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στο Δημόσιο, στις πρώην ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στο συμβιβασμό με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των τραπεζιτών. Είναι ενδεικτικό ότι η ΑΔΕΔΥ, κάτω από την κούφια συνθηματολογία, έχει συμφωνήσει - μεταξύ άλλων - με το σχέδιο του Υπαλληλικού Κώδικα, ζητά απλώς επιδόματα και ένα μισθολόγιο αορίστου έναρξης και ολοκλήρωσης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση των ανατροπών στα εργασιακά και άλλα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ