Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Γενική απεργία στο δημόσιο τομέα

Από μια ειδική εκδήλωση των οδοκαθαριστών

Associated Press

Από μια ειδική εκδήλωση των οδοκαθαριστών
ΒΙΕΝΝΗ.-

Πρώτοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα για γενική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πλάνο της κυβέρνησης να αλλάξει το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, ανταποκρίθηκαν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες και και οι σιδηροδρομικοί. Ακολούθησαν άλλοι κλάδοι του δημόσιου τομέα, που με ξεχωριστές εκδηλώσεις δείχνουν τη διάθεσή τους για αγώνα.

Για πρώτη φορά μετά 30 χρόνια οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες πραγματοποίησαν χτες την πρώτη στάση τους, προλειαίνοντας το έδαφος για τη γενική απεργία που έρχεται. Ισως να μην πρόκειται για «συνταρακτική είδηση», όπως εκτιμούν κάποιοι αναλυτές, αλλά πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εργατική κινητοποίηση σε μία χώρα όπου απολαμβάνει «εργασιακή ειρήνη», όπως τη χαρακτηρίζουν, για περισσότερα από 30 χρόνια και έχει το χαμηλότερο δείκτη απεργιών και κινητοποιήσεων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Στη διαδήλωση που πραγματοποίησαν οι απεργοί συνάντησαν και τους αστυνομικούς, που συντάχθηκαν μαζί τους καθώς τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η αυστριακή κυβέρνηση έχουν αντίκτυπο σε όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «αναδιάρθρωσης» του συνταξιοδοτικού προγράμματος και η αύξηση του ορίου ηλικίας είναι μέρος μιας σειράς «αμφιλεγόμενων» προτάσεων που προσπαθεί να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση συνασπισμού, όπου συμμετέχει και το ακροδεξιό «Κόμμα της Ελευθερίας», προκειμένου να μπορέσει να καταπολεμήσει το διογκωμένο έλλειμμα του προϋπολογισμού και να τονώσει την οικονομία της χώρας με σαρωτικές αλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις για να μειώσει τον «τεράστιο δημόσιο τομέα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ