Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΙΑΝ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ
Το τελευταίο κεφάλαιο: η επιστροφή

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ολα είναι έτοιμα, ακόμη και η θέση στο αεροπλάνο για την επικείμενη αναχώρηση. Τα πάντα εξαρτιόνταν από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που οριστικά επέτρεψε την επιστροφή του Ελιάν στην Κούβα και με αυτόν τον τρόπο έλυσε το γόρδιο - νομικό και πολιτικό - δεσμό που δημιουργήθηκε από την ημέρα που ο εξάχρονος Ελιάν διασώθηκε στα νερά του Μαϊάμι, αλλά δίνοντας και το τελειωτικό χτύπημα στους συγγενείς και το κουβανικό λόμπι στις ΗΠΑ που ζουν στο Μαϊάμι και ήθελαν να αναλάβουν την επιμέλεια του παιδιού.

Το δικαστήριο απέρριψε χωρίς σχόλια το αίτημα των συγγενών του Ελιάν που επιθυμούσαν να κρατήσουν το 6χρονο αγόρι στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και την έφεσή τους για να οριστεί ακροαματική διαδικασία σχετικά με την παροχή πολιτικού ασύλου στο μικρό.

Ο μικρός Ελιάν αναμένεται να φτάσει στην Αβάνα τα μεσάνυχτα - τοπική ώρα - και δεδομένου του φορτισμένου κλίματος, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η κουβανική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στους Κουβανούς. «Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, ο λαός μας πρέπει να συμπεριφερθεί με τη μεγαλύτερη ευπρέπεια, ηρεμία και πειθαρχία», τονίζεται σε κυβερνητική ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ