Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Στο ναδίρ όλων των εποχών η δημοτικότητα του Τζορτζ Ου. Μπους καθώς έπεσε στο 31%, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της εταιρίας «Gallup». Στο μεταξύ, παραιτήθηκε και ο Κάιλ Φόγκο, τρίτος κατά σειρά αξιωματούχος στην ιεραρχία της CIA, λόγω εμπλοκής του σε μια υπόθεση διαφθοράς.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Εντός του 2007, και φυσικά πολύ πριν τις επόμενες εκλογές, θα αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, άφησε να διαφανεί ο Τόνι Μπλερ ως πιθανή ημερομηνία παραίτησής του. Στο μεταξύ νέα δημοσκόπηση καταγράφει αρνητικό ρεκόρ για την κυβέρνηση, το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας εδώ και μία 15ετία.

ΚΑΝΤΑΧΑΡ.- Δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τρεις μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν χτες σε μάχη μετά από ενέδρα στη Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν, μετέδωσε το «Ασοσιέιτεντ Πρες». Σε άλλες επιθέσεις, ένας οδηγός οχήματος και ένας εργαζόμενος στο υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων έπεσαν νεκροί από πυρά ενόπλων. Οι μάχες στην κατεχόμενη χώρα έχουν ενταθεί. Χτες, επίσης, έκανε αιφνίδια επίσκεψη στο Αφγανιστάν ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Πίτερ Μακέι.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Τουλάχιστον δώδεκα παιδιά κάτω των δέκα ετών σκοτώθηκαν και άλλα εννέα νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση όταν σχολικό έπεσε χτες σε κανάλι στο Νεπάλ, με τους διασώστες να συνεχίζουν τις έρευνες για την εξεύρεση άλλων δύο που αγνοούνταν. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έγιναν γνωστά.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Η ΝΑΤΟική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο θα «αντιδράσει αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης ή πρόκλησης αναταραχών στην περιοχή» δήλωσε χτες ο γγ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, πριν την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στο προτεκτοράτο. Νωρίτερα, Αλβανοί επιτέθηκαν με πέτρες σε θωρακισμένο λεωφορείο του ΟΗΕ που μετέφερε Σέρβους από το Οσιγιάνε της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Από την επίθεση προκλήθηκαν μόνον υλικές ζημιές. Παράλληλα, χτες βράδυ στο Βελιγράδι έγινε διαδήλωση ενάντια την κυβέρνηση Κοστούνιτσα... για την αποτυχία της στη σύλληψη του Σερβοβόσνιου ε.α. στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς.

ΣΕΟΥΛ.- Την επιβολή 15ετούς κάθειρξης και πρόστιμο 24,82 δισ. δολαρίων ζήτησαν χτες Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς εις βάρος του ιδρυτή του 69χρονου ομίλου «Νταεβού», Κιμ Γου Τσονγκ, που κατηγορείται για καταχρήσεις κεφαλαίων της εταιρίας και απάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ