Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Η τέχνη συναντά την εργατιά

Θεατρική παράσταση σήμερα, συναυλίες το Σαββατοκύριακο

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» από την ομάδα «Εκτός σχεδίου»
«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» από την ομάδα «Εκτός σχεδίου»
Το έργο του Ντάριο Φο, «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» και δύο ξεχωριστές συναυλίες παρουσιάζονται σήμερα και το Σαββατοκύριακο μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα Σωματεία της Ζώνης. Σήμερα στις 9 το βράδυ, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο, «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», σε σκηνοθεσία Χαράς Βουτυράκη - Σήφη Μανταδάκη. Σύγχρονη απόδοση Στέφανου Ληναίου, μετάφραση Αννας Βαρβαρέσου, σκηνικά - κοστούμια Νέλλης Παραστατίδου, μουσική Πασχάλη Τσερνά, φωτισμούς - ήχο Αντώνη Καραμπατσάκη. Παίζουν: Ελένη Κουκουλάρη, Χαρά Βουτυράκη, Αλέξανδρος Ρομπόπουλος, Αλέξανδρος Γεροκόμης, Σήφης Μανταδάκης, Κώστας Αλέξης.

Αύριο Σάββατο στις 9 το βράδυ δίνει συναυλία ο Μίλτος Πασχαλίδης με τους «ΒΟΞ», ενώ την Κυριακή το βράδυ στις 9 ο Στέφανος Ψαραδάκος και οι Γιάννης Θωμόπουλος, Γιάννης Λάρδης, Βασίλης Λέκκας.

Οι εκδηλώσεις πλαισιώνουν τη μεγάλη εικαστική και φωτογραφική έκθεση, με τη συμμετοχή 80 καλλιτεχνών και φωτογράφων, η οποία εγκαινιάστηκε στις 28/4 και θα διαρκέσει έως τις 14/5. Η έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίες, βίντεο, «ψηφίδες» της προσπάθειας να «συνομιλήσει» η σύγχρονη προοδευτική τέχνη με την καθημερινή, δύσκολη και, ενίοτε, ματωμένη πραγματικότητα της εργατικής τάξης.

Οι καλλιτέχνες επισκέφτηκαν, με τη βοήθεια των σωματείων, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ζωγράφισαν, φωτογράφισαν και κατέγραψαν τη ζωή της, χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό σαν βάση για τη δουλιά που παρουσιάζουν. Εργα που έγιναν με στόχο να αναδειχτούν οι συνθήκες ζωής και εργασίας στη Ζώνη.

Οπως είπαν και οι εκπρόσωποι των σωματείων (βλ. ένθετο «Ρ» 7/5) «πρέπει να συνδεθεί η κουλτούρα, η διανόηση με το εργατικό κίνημα και τους αγώνες. Η εργατική τάξη φτιάχνει τεράστια πράγματα. Πρέπει να ανεβεί το μορφωτικό μας επίπεδο, πράγμα που το αρνείται το ίδιο το σύστημα. Μας θέλουν να είμαστε σε χαμηλό επίπεδο, για να μη διεκδικούμε και να μη σηκώσουμε ποτέ κεφάλι...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ