Κυριακή 14 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Αγωνιστική ψήφος στις πρυτανικές εκλογές

Πρυτανικές εκλογές σε δυο από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας πραγματοποιούνται την ερχόμενη βδομάδα και στο επίκεντρο της συζήτησης, αντικειμενικά, μπαίνει η στάση που καλούνται να κρατήσουν οι πρυτανικές αρχές σε μια περίοδο που η Ανώτατη Εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα Πανεπιστήμια μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης, με το νέο νόμο - πλαίσιο που θα εντείνει την ιδιωτικοποίηση και τους ταξικούς φραγμούς και τη διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Χρονικά προηγούνται οι πρυτανικές εκλογές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που γίνονται την Τρίτη 16 Μάη, ενώ μια μέρα μετά, την Τετάρτη 17 Μάη, ψηφίζει για πρύτανη και αντιπρυτάνεις η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Και στα δυο ιδρύματα ξεχωρίζουν δυο υποψήφια πρυτανικά σχήματα που ξεκάθαρα και αποφασιστικά δηλώνουν ότι θα παλέψουν για την απόκρουση των αναδιαρθρώσεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που προβάλλουν μια θετική πρόταση για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, για Πανεπιστήμια που θα υπηρετούν τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, την ανάπτυξη της επιστήμης με κριτήριο την προκοπή του λαού.

Ενας τέτοιος υποψήφιος για τις πρυτανικές αρχές συνδυασμός είναι αυτός που κατεβαίνει στο Πανεπιστήμιο Αθήνας με υποψήφιο πρύτανη τον Γιώργο I. Σίσκο, αναπληρωτή καθηγητή Οδοντιατρικής και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους: Αγγελική Θ. Αραπογιάννη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Κώστα Δ. Μπουντόλο, καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Ευαγγελία Η. Ξηρουχάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής.

Αντίστοιχα, στο Πολυτεχνείο, αυτούς τους ίδιους στόχους υπηρετεί το σχήμα που κατεβαίνει με υποψήφια πρύτανη την Διδώ Γιόβα, καθηγήτρια Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τον Δημοσθένη Μπαρτζώκα και τον Ευάγγελο Γαζή, καθηγητές Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Τους παραπάνω συνδυασμούς στηρίζουν η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Πανεπιστημιακών, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η Πανεπιστημονική Κίνηση Συνεργασίας Μεταπτυχιακών Φοιτητών και οι αγωνιστικές παρατάξεις των εργαζομένων στα ιδρύματα.

Ο «Ρ» μίλησε με τους υποψήφιους πρυτάνεις των δυο σχημάτων, που έδωσαν το στίγμα των συνδυασμών τους, καλώντας τους συναδέλφους τους να δηλώσουν και με την ψήφο τους στις πρυτανικές εκλογές την απάντησή τους στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να εκφραστεί η συσπείρωση κάθε ριζοσπαστικής συνείδησης (2010-05-22 00:00:00.0)
Για ένα δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο (2006-05-06 00:00:00.0)
Αύριο οι πρυτανικές εκλογές (2003-06-04 00:00:00.0)
Σε δεύτερο γύρο οι πρυτανικές εκλογές (2003-05-28 00:00:00.0)
Επαναληπτικές σήμερα στο ΑΠΘ (2003-05-21 00:00:00.0)
Πρωταρχικός στόχος η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας (1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ