Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Είναι ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ η ενημέρωση

Οι κυβερνητικές πολιτικές προκαλούν μια έντονη και βαθιά αντιδραστικοποίηση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, με αποτέλεσμα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες να περιορίζονται, να συρρικνώνονται. Ενα από αυτά είναι το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου, τόνισε χτες ο υπεύθυνος Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ημερίδα του κυβερνώντος κόμματος για τα ΜΜΕ.

Μαζί με τη συγκέντρωση των ΜΜΕ σε όλο και λιγότερα χέρια, υπάρχουν και μια σειρά ενέργειες που αποτελούν εμπόδια, όπως η βιομηχανία μηνύσεων του «Δικτύου 21», που έχει κατηγορηματικά καταδικαστεί από το ΚΚΕ και από άλλα κόμματα. Με το πρόσχημα επίσης της συκοφαντικής δυσφήμισης σύρονται στα αστικά και ποινικά δικαστήρια δημοσιογράφοι και εφημερίδες, όπως ο «Ριζοσπάστης», διωκόμενοι από κυβερνητικά στελέχη, αλλά η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ αρνούνται να πάρουν θέση.

Ο Μ. Κοψίδης κατήγγειλε επίσης τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ επανέφερε με οξύ τρόπο την επιχείρηση φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ από τα ΜΜΕ, καθώς και τη συνεχιζόμενη με αμείωτη ένταση αντι-ΚΚΕ επιχείρηση από ορισμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους.


ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ