Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Γκρίζα ζώνη» και το Κρητικό Πέλαγος

Η Τουρκία ζητάει εξηγήσεις για ελληνικές σεισμολογικές έρευνες στα διεθνή ύδατα βόρεια της Κρήτης

Γενίκευση της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, επιχειρεί η τουρκική πλευρά. Ετσι αμφισβητείται ακόμα και η δυνατότητα της ελληνικής πλευράς να κάνει σεισμικές έρευνες στα διεθνή ύδατα βόρεια της Κρήτης!

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χτες ότι έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την έρευνα που θα κάνει το γερμανικό πλοίο «Ποσειδών» στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο για λογαριασμό της Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», είπε ότι στις αρχές Μάη έγινε γνωστό πως το πλοίο θα αρχίσει έρευνα βόρεια της Κρήτης, στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.

«Το υπουργείο μας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, ζήτησε από τις ελληνικές και τις γερμανικές αρχές πληροφορίες για τη δραστηριότητα αυτή». Βέβαια, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η έρευνα αφορά τεκτονικές και ηφαιστειακές μελέτες για την καταγραφή της σεισμικής συμπεριφοράς στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ