Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΦΕΣΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Στα 5 εκατ. ευρώ τη μέρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Τειρεσίας ΑΕ», η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών, για το α` 4μηνο του 2006, έφτασε στα 479 εκατ. ευρώ

Κοντά στα 5 εκατ. ευρώ τη μέρα φτάνει η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών, γεγονός που δείχνει και το μέγεθος της οικονομικής δυστοκίας κυρίως των μικρότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, οι οποίοι, ως οι πλέον «αδύναμοι κρίκοι», φορτώνονται και πληρώνουν όλα τα κρισιακά φαινόμενα της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς. Παρά τα συνεχή μέτρα αποτροπής του φαινομένου που παίρνουν οι τραπεζίτες, η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών στο 4μηνο Γενάρη - Απρίλη 2006 διαμορφώθηκε σε 479 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 4,8 εκατ. ευρώ τη μέρα!

Τα επίσημα «φέσια» στο τετράμηνο Γενάρη - Απρίλη 2006, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που συλλέγει η «Τειρεσίας ΑΕ» από τις τράπεζες, διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Ακάλυπτες επιταγές: Φτάνουν σε 413 εκατ. ευρώ (από 479,5 εκατ. ευρώ το 2005), εμφανίζοντας μείωση σε ποσοστό 13,9%. Γεγονός είναι πως οι τράπεζες πολλαπλασιάζουν τα σχετικά μέτρα ελέγχου και κατευνασμού του «φαινομένου», που, παρ' όλα αυτά, παραμένει στην ημερησία διάταξη της «ελεύθερης οικονομίας».
  • Απλήρωτες συναλλαγματικές: Συνεχίζουν στην ανιούσα, γεγονός που δείχνει την αυξανόμενη αδυναμία των λαϊκών στρωμάτων να αποπληρώσουν έγκαιρα τις δόσεις τους για καταναλωτικά αγαθά. Η αξία τους πέταξε στα 65,8 εκατ. ευρώ (από 59,6 εκατ. πέρσι), σημειώνοντας αύξηση 10,4%.
  • Τα κάθε είδους φέσια διαμορφώθηκαν σε 478,8 εκατ. ευρώ (από 539,1 εκατ. ευρώ πέρσι), εμφανίζοντας μείωση 11,2%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ