Πέμπτη 18 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις με τη σέσουλα...

...αλλά η κυβέρνηση, με μαγειρεμένα στοιχεία, παρουσιάζει μείωση των ανέργων!

Λουκέτο έβαλε ακόμα ένα εργοστάσιο στη Λάρισα, πετώντας άλλους 25 εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας. Πρόκειται για το εργοστάσιο πλαστικών «Ελληνική» - κατασκεύαζε σακούλες - που είχε πουληθεί πρόσφατα από τους Λαρισαίους ιδιοκτήτες του σε επιχειρηματία από την Αθήνα, ο οποίος προχτές άδειασε κυριολεκτικά τους χώρους του εργοστασίου. Πολλοί εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ετοιμάζεται να μεταφέρει την επιχείρηση σε άλλη, γειτονική χώρα, ενώ ανησυχούν για το αν θα τους καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί των τελευταίων μηνών, τα δώρα, τα επιδόματα αδείας και οι αποζημιώσεις. To εργοστάσιο «Ελληνική» είναι ένα από τα δεκάδες που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα ή μεταφέρθηκαν σε γειτονικές χώρες, αφήνοντας χωρίς δουλιά χιλιάδες εργαζόμενους.

Σε ΑΡΕΒΑ - INFOTE

Να παζαρέψουν τις απολύσεις των πάνω από 100 συναδέλφων τους, που προωθεί μέχρι το Σεπτέμβρη, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους της ΑΡΕΒΑ η εργοδοσία, εισπράττοντας, ωστόσο, την ξεκάθαρη απαίτηση του σωματείου να συνεχίσει το εργοστάσιο να λειτουργεί κανονικά. Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι της εταιρίας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης στην Κηφισιά, ενώ αύριο, με πρωτοβουλία του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» θα γίνει συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Απασχόλησης, στις 10 π.μ.

Σε κινητοποίηση στα γραφεία της INFOTE (θυγατρική του ΟΤΕ) στη Θεσσαλονίκη (οδός Βασ. Ηρακλείου) σήμερα, στις 9 π.μ, καλεί τους εργαζόμενους και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ ενάντια στις απολύσεις τριών εργαζομένων γυναικών.

Και η κοροϊδία σύννεφο....

Τον αριθμό των ανέργων για τους μήνες Γενάρη - Απρίλη 2006 δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Ο μέσος όρος της τετραμηνίας εμφανίζει 472.237 ανέργους, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται μόνο για όσους ανέργους είναι καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Μεταξύ άλλων, το υπουργείο, εμμέσως πλην σαφώς, ισχυρίζεται ότι οι άνεργοι είναι λιγότεροι, αφού από τον προαναφερόμενο αριθμό οι 74.329 δηλώνουν ότι δεν αναζητούν εργασία. Τούτο, όμως, μαρτυρά την απογοήτευση που επικρατεί ύστερα από μια αποτυχημένη μακροχρόνια αναζήτηση εργασίας, αλλά και ότι οι άνεργοι αυτοί το επόμενο διάστημα θα είναι αλλά δε θα καταγράφονται ως άνεργοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ