Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκλογές για ανάδειξη νέων πρυτάνεων

Την ύπαρξη σημαντικού περιθωρίου ώστε οι διδάσκοντες, φοιτητές και εργαζόμενοι να διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο για μια Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού, έδειξαν τα αποτελέσματα των Πρυτανικών Εκλογών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΕΜΠ, το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα με επικεφαλής την Διδώ Γιόβα πήρε 176 ψήφους, το σχήμα του Σ. Σιμόπουλου 365, του Κ. Μουτζούρη 336 και του Σ. Σιμόπουλου 180 ψήφους. Νέος πρύτανης στο ΕΜΠ εξελέγη στο δεύτερο γύρο ο Κ. Μουτζούρης.

Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, στον πρώτο γύρο το υποψήφιο σχήμα με επικεφαλής τον Γ. Σίσκο πήρε 515 ψήφους, το σχήμα του Θ. Πελεγρίνη 1.511 και του Γ. Κίττα 1.567.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Πανεπιστημιακών, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η Πανεπιστημονική Κίνηση Συνεργασίας Μεταπτυχιακών και οι αγωνιστικές παρατάξεις εργαζομένων στα ιδρύματα που υποστήριξαν τα υποψήφια πρυτανικά σχήματα με επικεφαλής την Δ. Γιόβα και τον Γ. Σίσκο, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται αταλάντευτα για την ακύρωση των επιχειρούμενων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, «για τη ριζική αναμόρφωση του Πανεπιστημίου προς την κατεύθυνση της συγκρότησης μιας Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, με αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού».

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρύτανης εκλέχτηκε ο Αναστάσιος Μάνθος, καθηγητής Ιατρικής, και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, καθηγητής Ιατρικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ