Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ»
Η εργαζόμενη φοιτήτρια ξεσήκωνε

Γι' αυτό και την απέλυσαν!

Η εικόνα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, που πάει χέρι χέρι με την επιδίωξη του κεφαλαίου, για εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι, που δε θα ξέρουν - και ούτε βέβαια θα διεκδικούν - τα δικαιώματά τους, που δε θα μιλάνε με το συνάδελφό τους, δε θα απεργούν, δε θα ζητούν ούτε τα αυτονόητα, παρά μόνο με την ουρά στα σκέλια θα πειθαρχούν στα φιρμάνια της εργοδοσίας, αυτή η εικόνα εμφανίστηκε την Τρίτη με την απόλυση της Μαριλένας Χαχάμη, φοιτήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλους της ΚΝΕ και της Πανσπουδαστικής, που εργαζόταν εδώ και 8 μήνες με σύμβαση αορίστου χρόνου και σε καθεστώς ημιαπασχόλησης σε υποκατάστημα της εταιρίας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στην Καλλιθέα.

Επικαλούμενη, γενικώς, περικοπή προσωπικού η διεύθυνση προχώρησε στην απόλυση της φοιτήτριας, η οποία από καιρό είχε «μπει στο μάτι» της διεύθυνσης, καθώς συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενημέρωνε και κουβέντιαζε με τους συναδέλφους της για τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων. Η απόλυση ήρθε για να «τιμωρήσει» την αγωνιστική δράση, για να «ποινικοποιήσει» το δικαίωμα στην απεργία.

Από την πρώτη στιγμή, η Πανσπουδαστική ΚΣ Παντείου κατήγγειλε την απόλυση και δήλωσε την έμπρακτη συμπαράστασή της στην Μ. Χαχάμη, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή της. Χτες, η Πανσπουδαστική πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη της φοιτήτριας και περιφρουρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Οι φοιτητές ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τους πραγματικούς λόγους της απόλυσης, καθώς και για το νέο νόμο πλαίσιο που θίγει ιδιαίτερα τους φοιτητές που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική, «η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι στο στόχαστρο της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης που στοχεύει στην αύξηση των κερδών των μονοπωλίων. Η νεολαία πλήττεται πολύ περισσότερο αφού πρώτα και κύρια αυτή θα "λουστεί" τις συνέπειες της αντεργατικής καταιγίδας αύριο και σήμερα, αφού αναγκάζεται να δουλεύει και να σπουδάζει ταυτόχρονα για να καλύψει τις ανάγκες της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ