Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Επιχειρηματικοί διαγκωνισμοί στην Υγεία

Γιατροί, ιδιώτες, Νομαρχία, αλλά και η Εκκλησία, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, σπεύδουν να πάρουν θέση στην κερδοφόρα εμπορευματοποίηση της Υγείας

Εντονοι διαγκωνισμοί για την ανάπτυξη ιδιωτικών νοσοκομείων στην Ανατολική Αττική μεταξύ επιχειρηματικών κύκλων, σημειώνονται την τελευταία περίοδο μετά την εντατική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία είναι σχεδόν γυμνή από υπηρεσίες Υγείας, και κυρίως δημόσιες. Μερίδιο σε αυτή τη δραστηριότητα διεκδικεί και η ίδια η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, ενώ δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου φέρουν ενδιαφερόμενη την Εκκλησία της Ελλάδας.

Συνολικά, αυτή τη στιγμή, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από δύο επιχειρηματικά σχήματα γιατρών και έναν επιχειρηματία, ενώ η Νομαρχία της Ανατολικής Αττικής προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νοσοκομείου. Ολες αυτές οι δραστηριότητες έχουν τις ευλογίες της κυβέρνησης, καθώς στους σχεδιασμούς για το νέο μοντέλο υγείας είναι η δήθεν ισότιμη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας, καθώς και οι συμπράξεις μεταξύ τους.

Με εμβέλεια στη Νοτιανατολική Μεσόγειο

Προχτές το βράδυ, ομάδα γιατρών παρουσίασε την Ερασίνειο Κλινική ΑΕ για την αντιμετώπιση των νεοπλασματικών ασθενειών που θα ανεγερθεί στη Βάρη της Αττικής. Είναι μια επένδυση ύψους 82 εκατ. ευρώ και το νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2008.

Η λειτουργία της ιδιωτικής κλινικής στον ευαίσθητο αυτό χώρο της αντιμετώπισης των νεοπλασιών οφείλεται στο «τραγικό κενό που υπάρχει στη χώρα μας σχετικά με την αντιμετώπιση των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας», με αποτέλεσμα τις ατέλειωτες λίστες, όπως ομολόγησε, μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σχήματος Νικόλαος Λοΐσιος. Μάλιστα, παρουσίασε τη δημιουργία της Ερασινείου Κλινικής ως «απάντηση των Ελλήνων Γιατρών στα διάφορα επιχειρηματικά σχήματα που ανακάλυψαν πρόσφατα το χώρο της Υγείας και εξαγοράζουν ιδιωτικές κλινικές τη μία μετά την άλλη».

Απ' τα λεχθέντα του προέδρου του ΔΣ, αποκαλύπτονται αβίαστα και οι επιχειρηματικές επιδιώξεις του Ομίλου, που βγαίνουν μάλιστα και εκτός ελληνικών συνόρων. «Το Ερασίνειο νοσοκομείο, είπε, ένα όραμα ετών, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο νοσοκομείο ολοκληρωμένης φροντίδας της Νοτιανατολικής Μεσογείου για την αντιμετώπιση των νεοπλασματικών ασθενειών και όχι μόνο».

Με κυβερνητικές ευλογίες...

Σ' αυτήν την προσπάθεια υπάρχει η αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης. Μιλώντας στην παρουσίαση του Ερασίνειου, ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση θα στηριχτεί στο δικό τους εγχείρημα για να αναπτύξει τον ιατρικό τουρισμό. Το σύστημα Υγείας, πρόσθεσε ο υφυπουργός, δεν είναι μόνον ο δημόσιος τομέας Υγείας, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί. «Το νέο μοντέλο, τόνισε ο Θανάσης Γιαννόπουλος, που θα υπάρξει στο σύστημα προϋποθέτει σύγχρονα ασφαλιστικά ταμεία που θα αγοράζουν υπηρεσίες Υγείας από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Το Ερασίνειο νοσοκομείο θα έχει 210 κλίνες. Απ' αυτές οι 156 κλίνες θα είναι στην Ογκολογική Μονάδα, 22 θα είναι στη Μονάδα Φροντίδας Τελικού Σταδίου και 20 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επιπρόσθετα, θα διαθέτει εννιά κύριες αίθουσες χειρουργείου, δέκα αίθουσες χειρουργείου μιας μέρας και τέσσερα ενδοσκοπικά εργαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ