Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Να γίνει η αγανάχτηση αγώνας

Σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες στο εργοτάξιο της «ΤΕΡΝΑ» έφτασε χτες το μήνυμα της απεργιακής κινητοποίησης στις 30 του Μάη

Από τη συζήτηση με τους εργάτες
Από τη συζήτηση με τους εργάτες
«Τα αιτήματα τα βάζει η ίδια η ζωή. Ενοίκιο δεν πληρώνετε; Συγκοινωνία δεν πληρώνετε; Τα παιδιά σας δεν πάνε στο φροντιστήριο; Φτάνουν για τα έξοδα τα 40 ευρώ μεροκάματο;... Δουλιά υπάρχει, παντού οι τσάπες σκάβουν, τα φορτηγά κουβαλάνε μπετά. Αρα μας έχουν ανάγκη...». Να μετατρέψουν την οργή από τις δυσκολίες της ζωής και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας σε απόφαση σταθερού αγώνα, με σταθμό την πανελλαδική, πανοικοδομική απεργία στις 30 του Μάη, κάλεσε χτες το πρωί τους εργάτες στο εργοτάξιο της «ΤΕΡΝΑ» αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Β. Βακάλη. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας έχει ήδη οριστεί στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.

«Κανείς άλλος δε θα παλέψει για μας εκτός από μας... Στις γειτονιές, στα καφενεία, να φτάσει παντού το μήνυμα της απεργίας», τόνισαν οι συνδικαλιστές μιλώντας στους εργάτες, μετανάστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία. «Εσείς ειδικά έχετε διπλούς λόγους να 'στε στην απεργία. Αν δεν έχετε 150 ένσημα, δεν έχετε υγεία... Οι συνθήκες δουλιάς είναι άθλιες. Σήμερα πάνε πίσω στην Κακαβιά ένα συνάδελφο, σκοτωμένο... 38 χρόνων, με τρία παιδιά».

Η εμπειρία των εργατών ήρθε να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα της απεργίας: «Πάμε, δουλεύουμε και την άλλη μέρα κιόλας μπορεί να φεύγουμε...». Οσο δε δυναμώνει ο αγώνας, το έδαφος μένει «ανοιχτό» για την εργοδοσία. Οι έλεγχοι απ' το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. «Αντί για 40 ευρώ που προβλέπει η σύμβαση, μπορεί να πληρώνουν ακόμα και 29 ευρώ...». Τα μέτρα ασφαλείας είναι λιγοστά.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι ετοιμασίες


Μεταξύ άλλων την επόμενη βδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι εξής εξορμήσεις:

  • Στην Αθήνα, στο εργοτάξιο της ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ (Συγγρού και Αμφιθέας) και στο ΡΙΖΑΡΕΙΟ, στο Δέλτα Φαλήρου
  • Στην Πάτρα, στη ΜΗΧΑΝΙΚΗ (στην περιοχή του Διακονιάρη), στο λιμάνι, στη μικρή περιμετρική, στο εργοτάξιο Πύρου-Παραπύρου
  • Στα Γιάννενα, στην Εγνατία Οδό
  • Στη Θεσσαλονίκη, στα εργοτάξια της Γιαννιτσών, στα δύο δημοτικά πάρκινγκ, στην κλινική του Αγίου Λουκά.

Την Πέμπτη 25 του Μάη το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η κλαδική Ομοσπονδία διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τις «Εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση», στις 6.30 μ.μ., στο θέατρο «Περοκέ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ