Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
«NOTOS GALLERIES»
Υπό διαρκή επιτήρηση οι εργαζόμενοι

Κοινή εξόρμηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και φοιτητών με προκήρυξη για την Παιδεία

- «Μοιράστε τις ανακοινώσεις και φύγετε γρήγορα, χωρίς συζητήσεις. Και δεν ανέχομαι κουβέντα».

- «Ούτε εμείς. ΠΑΜΕ παιδιά».

Πολυκατάστημα «Notos Galleries» χτες το πρωί. Φοιτητές που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό των Πανεπιστημίων, μαζί με εμποροϋπαλλήλους, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, έκαναν κοινή εξόρμηση με αντικείμενο τα ζητήματα της Παιδείας. Απέναντί τους από την πρώτη στιγμή ο Στέλιος Κοκονάς, διευθυντής προσωπικού κι από κοντά ένα πλήθος από «σεκιούριτι» να παρακαλούν καθέναν που έπαιρνε την προκήρυξη στο χέρι του. Εμφανής ο στόχος να μην αρχίσουν οι εργαζόμενοι τις «κακές παρέες», εκείνες που μπορεί να τους τσιγκλήσουν να σηκώσουν κεφάλι. Να μη φτάσει στα αυτιά τους ότι κεφάλαιο και κυβέρνηση «βγάζουν στο σφυρί» το μέλλον των παιδιών τους, ιδιωτικοποιώντας την Παιδεία. Μην τυχόν και ακούσουν για τα προσκυνημένα στο κεφάλαιο, εργοδοτικά σωματεία που τους ξεπουλάνε για 77 λεπτά.

Το κλιμάκιο που πραγματοποιεί την εξόρμηση χωρίζεται σε ομάδες: «Να βγούμε στο δρόμο πριν μας πετάξουν αυτοί», λένε. Πίσω, τους ακολουθούν σεκιουριτάδες, μπράβοι, ενώ το «στενό μαρκάρισμα» ενός συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ αναλαμβάνει ο ίδιος Στ. Κοκονάς. Επτά όροφοι, η ίδια εικόνα. Χαμόγελα που «σκάνε» στην πρώτη κουβέντα και «παγώνουν» λίγο αργότερα στην παρουσία του αφεντικού. «Συνάδελφοι, ερχόμαστε να σας ενημερώσουμε και έχουμε συνοδεία όπως βλέπετε. Ούτε να σας πλησιάσουμε δεν μπορούμε και είναι ενδεικτικό προς τα πού πάνε τα πράγματα. Σε λίγο θα μας βάλουν και κολάρο. Σκεφτείτε το»... Το σίγουρο είναι ότι και χάρη στην παρουσία του αφεντικού, θα το σκεφτούν περισσότεροι και περισσότερο.

Εξοργίζουν τα ταξικά σωματεία

Την προκλητική στάση της διεύθυνσης του πολυκαταστήματος «Notos Galleries» καταδικάζει με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Είναι γνωστή η αντίληψη που έχει η εργοδοσία τού τι σημαίνει δημοκρατία στους χώρους εργασίας και συγκεκριμένα ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Δασκαλόπουλος, ο οποίος απαγορεύει στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του να δημιουργούν σωματεία», επισημαίνεται.

Και συνεχίζει: «Τέτοιου είδους απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες άλλο δεν κάνουν από το να εξοργίζουν τα ταξικά σωματεία και τους εργαζόμενους, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν και το φόβο της εργοδοσίας για τη συλλογική δράση και αντίσταση των εργαζομένων. Είναι φανερό ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα κερδίζονται ή χάνονται πρώτα και κύρια μέσα στους εργασιακούς χώρους». Τέλος, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να καταδικάσουν έμπρακτα αυτή την τρομοκρατία και να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους μέσα από τις γραμμές του ταξικού τους σωματείου και του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ