Κυριακή 21 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας τα πάρουν υπόψη τους

Ανάγκες τοπικού κυρίως ενδιαφέροντος θα κληθούν να καλύψουν τα έργα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), σύμφωνα με όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών (ΙΟΚ), Θ. Βουδικλάρης. Και ως τέτοια ανέφερε τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την ύδρευση και την αποχέτευση, την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, τα γκαράζ, τα σχολεία κλπ. Με άλλα λόγια, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις όποιες τοπικές ανάγκες με τις ΣΔΙΤ. Να μετατρέψουν επομένως τις πρώτες σε αντικείμενα εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους κεφαλαιοκράτες, απαλλάσσοντας το κράτος από τις αντίστοιχες ευθύνες και ρίχνοντας τα σχετικά βάρη στους δημότες, που θα ξαναπληρώσουν δυο και τρεις φορές για όσα έχουν ήδη πληρώσει με την υπάρχουσα ήδη δυσβάστακτη και αντιλαϊκή φορολογία.

Προφανώς, δε διατυπώνει τυχαία και, μάλιστα, δημόσια, τις εκτιμήσεις αυτές ο πρόεδρος του ΙΟΚ. Αλλωστε, πέρα απ' όσα εκ της θέσεώς του γνωρίζει, υπάρχει και η πραγματικότητα. Ηδη, έχουν γίνει αρκετά βήματα και συμπληρώνεται το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο (πχ νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), ώστε τα βήματα αυτά να γίνουν ταχύτερα και να γενικευτούν προς κάθε κατεύθυνση.

Ας έχουν όλ' αυτά υπόψη τους οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα, όταν θα κληθούν τον Οκτώβρη να ψηφίσουν για τους νέους τοπικούς άρχοντες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ