Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σφαγές επί σφαγών

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα σφαγή σημειώθηκε χτες από αμερικανικούς βομβαρδισμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο υπήρξαν δεκάδες θάνατοι, περιλαμβανομένων και αρχικών κατοχικών στρατιωτών. Τα θύματα των συγκρούσεων των τελευταίων βδομάδων έφθασαν, έτσι, σχεδόν τους 300 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Κανταχάρ, «περίπου 80» Ταλιμπάν και «17 άμαχοι» σκοτώθηκαν σε από αέρος βομβαρδισμούς των δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιφέρεια Παντζουάι. «Οι Ταλιμπάν είχαν οχυρωθεί στα σπίτια πολιτών. Σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού», είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας. Ωστόσο, είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών αμάχων να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον επισήμως ανακοινωθέντα. «Αρχισαν να βομβαρδίζουν το χωριό μας τα μεσάνυχτα και συνέχισαν όλη νύχτα, ως το πρωί», είπε Αφγανός αυτόπτης στο BBC. Ανάμεσα στα θύματα των βομβαρδισμών ήταν και παιδιά, σύμφωνα με γιατρούς στην περιοχή. «Ελικόπτερα βομβάρδισαν την μαντράσα (ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο)», είπε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Το Σαββατοκύριακο, σκοτώθηκαν ένας Αμερικανός και δύο Γάλλοι στρατιώτες, 5 Αφγανοί κυβερνητικοί στρατιώτες και «25 μαχητές των Ταλιμπάν» σε μάχες στην Κανταχάρ και στη Χελμάντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ