Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές διαδρομές

Εργο της Τ. Δημητρακοπούλου
Εργο της Τ. Δημητρακοπούλου
«ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΟΝΑΞΙΑΣ» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Γεωργίας Μπλιάτσου, που παρουσιάζεται (έως 3/6) στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Στη νέα της δουλιά, η ζωγράφος δημιουργεί μια εικονογραφία σε εξέλιξη: Μια σειρά ζωγραφικών ανώνυμων παραθαλάσσιων τοπίων, που εναλλάσσονται με κατασκευές φωτογραφικών πλάνων. Σ' αυτά, η Γ. Μπλιάτσου από ερμηνεύτρια του χώρου γίνεται παρατηρητής, υπογραμμίζοντας τη μοναξιά μιας καθημερινής κοινοτοπίας.

ΣΤΗΝ «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ» (Δούσμανη 5, Γλυφάδα), μέχρι 27/5, παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μαράβα με τίτλο «Μικροπράγματα».

«ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων που παρουσιάζει ο Χρ. Χριστάκος στην Πινακοθήκη «Ψυχάρη 36» (Κυπριάδου).

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής), φιλοξενείται έκθεση με δημιουργίες των μαθητών όλων των τμημάτων του εργαστηρίου «Μορφές».

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ζωγραφικής της Μαρίνας Καρέλλα, φιλοξενείται (έως 10/6), στην αίθουσα Τέχνης «Τζάμια - Κρύσταλλα» (Σκαλίδη 35, Χανιά).

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ χτες στην αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος - artlife» (Ηροδότου 11), διπλή έκθεση με κατασκευές και κοσμήματα της Τζούλιας Καράσσο και ζωγραφικά έργα του Γιάννη Σπυρόπουλου (1912 - 1990). Στον «Αστρολάβο - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11), παρουσιάζεται (έως 31/5) έκθεση έργων του Φαίδωνα Πατρικαλάκι με τίτλο «Πουλιά». Περιλαμβάνει λάδια, λαδοπαστέλ σε χαρτί και μικρά γλυπτά - κατασκευές του καλλιτέχνη.

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ της Ανδρου μάς ταξιδεύει η Τάνια Δημητρακοπούλου, στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 30/5 στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4). Ανάμεσα στα θέματά της είναι η «απαθανάτιση» του παιχνιδιού των παιδιών στην άμμο και οι βουτιές στο θαλασσινό νερό. Τα χρώματά της, ώχρες, σιέννες της άμμου, ελαφρά γαλάζια - πράσινα, σκοτεινά μπλε. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15/6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ