Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Φρένο» στην έκδοση παράνομου φύλλου

Την αποτροπή «πειρατικού φύλλου» της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ», αποφάσισε η Διασωματειακή

Να μην επιτρέψει, αλλά και να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια κυκλοφορίας νέου «πειρατικού» φύλλου της αθλητικής εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ», αποφάσισε χτες, κατά τη συνεδρίασή της, η Διασωματειακή Επιτροπή στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Οι εκδότες της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ», με εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας τον Κώστα Κυριακόπουλο, προχώρησαν προχτές Τρίτη στην αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας μετά και την πραγματοποίηση επίσχεσης εργασίας από τους τεχνικούς, οι οποίοι απαίτησαν την καταβολή δεδουλευμένων αρκετών μηνών.

Η Διασωματειακή Επιτροπή αποφάσισε, επίσης, να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις για να αποτραπεί αυτή η κατάσταση, αλλά και να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή γενική συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» και της «Sportime» - και οι δύο εφημερίδες είναι ιδίων συμφερόντων, της Φρύνης Οντόνι - για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εργοδοσία προχτές έκανε «έξωση» στους εργαζόμενους, έβαλε λουκέτα στις πόρτες και μετακόμισε μηχανήματα μέσα στη νύχτα, αναστέλλοντας την έκδοση της εφημερίδας «για να υπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και τις επιλογές τους», όπως καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση - καταγγελία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ακολουθώντας την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου, αποφεύγει επιμελώς να θίξει την ουσία του προβλήματος και να επιρρίψει ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική που αφήνει τους ιδιοκτήτες να δρουν ασύστολα και ανενόχλητα στο χώρο των ΜΜΕ. Στην αντεργατική πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τώρα της ΝΔ, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες να πλουτίζουν καταληστεύοντας τους εργαζόμενους, καταπατώντας τα δικαιώματά τους και πετώντας τους στο δρόμο.

Αντί γι' αυτό, η ανακοίνωση αναφέρεται σε «ανομίες», «παρανομίες» και «ληστρικές συμπεριφορές του εκδοτικού κατεστημένου», που «ενθαρρύνονται από τη συνειδητή απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και την κυνική στάση Πόντιου Πιλάτου, που τηρούν οι κυβερνήσεις, τείνει να απαξιώσει οριστικά ό,τι δημιουργικό, έντιμο και αξιόπιστο έχει απομείνει στο σύστημα ενημέρωσης των πολιτών, αφού πλέον συντρίβει καθημερινά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των κλάδων των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ».

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, δεν καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά να «αρθεί στο ύψος των περιστάσεων». Καλεί, μάλιστα, τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι σ' αυτό το ζήτημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» ο Γ. Ξενάκης (2015-08-18 00:00:00.0)
Απεργίες σε ALTER και «Πήγασο» (2011-03-23 00:00:00.0)
Στο απεργιακό μέτωπο και η ΕΤΙΤΑ (2009-12-15 00:00:00.0)
«Κινητοποιήσεις» που «θα» γίνουν αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ (2006-10-19 00:00:00.0)
Πρόταση κλιμάκωσης του αγώνα (2002-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ