Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά λαϊκή ψήφος στο ταμείο του δικομματισμού

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του πατρινού Τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΕ) Αχαΐας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα παρακάτω:

«Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ θεωρεί ότι το δημοσίευμα - ρεπορτάζ με τίτλο "Ρίχνουν γέφυρες σε ΚΚΕ" στην εφημερίδα "Σημερινή", όπως και η αναπαραγωγή του από την εφημερίδα "Ημέρα", όχι μόνο στερείται σοβαρότητας αλλά αποτελεί σκόπιμη παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Είναι προβοκάτσια από μεριάς της ΝΔ, με στόχο να παραπλανήσει το λαό της Αχαΐας. Εχει στόχο να αντικρούσει την αντιδεξιά φιλολογία του ΠΑΣΟΚ, να πετύχει αυτό που το ΠΑΣΟΚ ομολογουμένως πέτυχε κάποτε, να αμβλύνει και να χειραγωγήσει αριστερές συνειδήσεις.

Ξανατονίζουμε ότι: το ΚΚΕ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές επιμένει να πείσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας του ΚΚΕ με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλων ριζοσπαστικών δυνάμεων.

Να καταθέσουν την ψήφο τους εκεί που θα πιάσει τόπο, γιατί θα αναδείξει δημοτικές και νομαρχιακές αρχές που θα παλέψουν στο πλάι τους ενάντια στον ευρωμονόδρομο και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Καμία λαϊκή ψήφος στο ταμείο του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, του ευρωμονόδρομου και της πλουτοκρατίας, είτε απευθείας είτε μέσω του ΣΥΝ, και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο.

Η ψήφος στους συνδυασμούς της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" είναι ψήφος ισχυροποίησης της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, σε ρήξη με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Δεν παζαρεύουμε ούτε μια λαϊκή ψήφο, πουθενά και σε κανένα γύρο στις δημοτικές και τις νομαρχιακές εκλογές. Τα λαϊκά στρώματα έχουν την πείρα να αντιμετωπίσουν τις προσπάθειες χειραγώγησης και συμψηφισμού, την αντιδεξιά φιλολογία του ΠΑΣΟΚ και τα περί διαχωριστικών γραμμών της ΝΔ, που έχουν στόχο να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις και να δυσκολέψουν την αγωνιστική δράση.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι σύμμαχοι, υπηρέτες της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας. Δίνουν καθημερινά εξετάσεις στην ΕΕ, στο NATO και στις ΗΠΑ, στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές και στους τραπεζίτες. Εδωσαν εξετάσεις και το 1998 στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο της Πάτρας. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ