Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Εχουν παρελθόν στις άθλιες πολιτικές συναλλαγές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Οσοι συμμετέχουν αυτές τις μέρες στο στήσιμο της άθλιας πολιτικής προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ, γνωρίζουν πολύ καλά από τέτοιες μεθόδους. Το παρελθόν τους το καταμαρτυρά. Θυμίζουμε μόνο μία περίπτωση που αποκαλύφθηκε το 2002.

Ενα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι «στήθηκε» στην Πάτρα, στις δημοτικές εκλογές του 1998, μεταξύ των κομμάτων του δικομματισμού, όταν το ΠΑΣΟΚ πριμοδότησε με εκατοντάδες ψήφους το συνδυασμό της ΝΔ, προκειμένου να αποκλειστεί από το δεύτερο γύρο ο κομμουνιστής υποψήφιος Παναγιώτης Κοσιώνης. Μια άθλια πολιτική συναλλαγή, που το ΚΚΕ κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή, όμως δεν είχε τα απτά στοιχεία για να το αποδείξει. Τα στοιχεία, όμως, δεν άργησαν να έρθουν στο φως της δημοσιότητας...

Στις παραμονές των εκλογών του 2002, το πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ευγ. Αποστόλου - Ζέρβα, με επιστολή της αποκάλυπτε πως «κατόπιν εντολής "άνωθεν" μου δίνατε γραμμή να μην ψηφίσω τον Ανδρέα Καράβολα (σ.σ.: υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ), αλλά τον "απερχόμενο" κατά εσάς σήμερα Ευάγγελο Φλωράτο (σ.σ.: υποψήφιος της ΝΔ)».

Το Γενάρη του 2006 (βλ.: σχετικά δημοσιεύματα του «Ρ» εκείνης της περιόδου, που αποκάλυπταν τη συμπαιγνία) ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πάτρας, Δημ. Πεφάνης, δήλωσε απερίφραστα πως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στις δημοτικές εκλογές του 1998, πριμοδότησαν με εκατοντάδες ψήφους στον α΄ γύρο τον υποψήφιο της ΝΔ, κ. Φλωράτο. Μάλιστα, σε ένδειξη απίστευτου θράσους, ζήτησε και συγνώμη από τον «κόσμο της Αριστεράς», όπως είπε.


Ενδεικτική του τρόπου που στήθηκε το «βρώμικο» αυτό «παιχνίδι», μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι η δήλωση που έκανε στις 27 Γενάρη 2006, στο «Ρ», ο Παν. Κοσιώνης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας το 1998: «Στις δύο το μεσημέρι (σ.σ.: την ημέρα των εκλογών του 1998), μου τηλεφώνησε γνωστός Πατρινός δημοσιογράφος, ο οποίος δήλωσε ότι τα exit-pols εμφανίζουν το συνδυασμό "ΠΑΤΡΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ" να προηγείται κατά 8,5% από το συνδυασμό της ΝΔ. Στις τέσσερις το απόγευμα της ίδιας μέρας, η διαφορά ήταν 2,8% υπέρ της "ΠΑΤΡΑΣ-ΜΠΡΟΣΤΑ". Εκεί ακριβώς παίχτηκε το "παιχνίδι": Σε τέσσερις μεριές της Πάτρας, γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ περίμεναν τα αποτελέσματα των exit-pols για να κατευθύνουν οργανωμένες ομάδες για το τι θα ψηφίσουν».

Η βρώμικη αυτή ιστορία που στήθηκε το 1998 είναι μια ακόμη ομολογία πως όταν ο δικομματισμός βρίσκεται σε κίνδυνο, συνεργάζεται, προκειμένου να μην απεγκλωβιστούν περισσότεροι εργαζόμενοι από αυτόν. Αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκονται στο ίδιο μπλοκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ