Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Πλατιά στήριξη του αγωνιστικού ψηφοδελτίου

Με ανακοινώσεις τους, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, η ΝΕ Λάρισας του ΔΗΚΚΙ και η Γραμματεία Λάρισας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης δήλωσαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Χρήστου Κιτσίδη

Την υποψηφιότητα του Χρήστου Κιτσίδη, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για το Δήμο Τυρνάβου, που αναγγέλθηκε με συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου δημάρχου, στηρίζουν με ανακοινώσεις τους, οι Νομαρχιακές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ και η Γραμματεία Λάρισας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνει: «Το ΚΚΕ, με βάση τις διακηρυγμένες πολιτικές του θέσεις και το πλαίσιο συνεργασιών του για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, στηρίζει την υποψηφιότητα του Χρήστου Κιτσίδη για το δήμο Τυρνάβου, ο οποίος, με βάση το πλαίσιο που διατύπωσε στη συνέντευξή του, αλλά και την προηγούμενη στάση του, έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί ενός αγωνιστικού, ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου που θα παλέψει με συνέπεια για τα λαϊκά συμφέροντα, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές και στο αντιδραστικό πλαίσιο της ΤΑ, που συνδιαμόρφωσαν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή και στα όργανα της ΤΑ, διεκδικώντας, με την ψήφο του λαού του Τυρνάβου, την πλειοψηφία στο δήμο».

Η ΝΕ Λάρισας του ΔΗΚΚΙ τονίζει: «Ο συνδυασμός "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία", με επικεφαλής τον Χρήστο Κιτσίδη είναι μια συσπείρωση των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων της κοινωνίας του Δήμου Τυρνάβου. Αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα Δήμο στο πλευρό των δημοτών, κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των υποστηρικτών της. Το ΔΗΚΚΙ στηρίζει ανεπιφύλακτα το συνδυασμό "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία", με επικεφαλής τον Χρήστο Κιτσίδη και καλεί τους προοδευτικούς πολίτες του Δήμου Τυρνάβου να τον στηρίξουν».

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Λάρισας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης υπογραμμίζει: «Η Γραμματεία Νομού Λάρισας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης στηρίζει, για 3η συνεχή τετραετία, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, τη "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Τυρνάβου" και τον επικεφαλής της και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Τυρνάβου, αγωνιστή Χρήστο Κιτσίδη.

Η Κομμουνιστική Ανανέωση, στα πλαίσια της πολιτικής του Μετώπου Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκτιμά ότι η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Τυρνάβου", η αριστερή παράταξη του Δήμου Τυρνάβου, με τις παρεμβάσεις της, την αγωνιστικότητά της, την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων ανέδειξε, στα πλαίσιά της, τα λαϊκά προβλήματα. Με την αντίθεσή της στις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων δυνάμεων που επιχειρούν να μετατρέψουν την Αυτοδιοίκηση σε επιχείρηση, στα πλαίσια και των οδηγιών της ΕΕ, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών του Δήμου Τυρνάβου. Μέσα από τη δράση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και έξω από αυτό, ανέδειξε την ανάγκη μιας ριζοσπαστικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημοτικής Αρχής, αλλά και την αναγκαιότητα συγκρότησης του δημοτικού διεκδικητικού κινήματος στο Δήμο Τυρνάβου.

Μέσα από τη "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" και στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου Τυρνάβου Χρήστου Κιτσίδη είναι, σχεδόν, βέβαιο, ότι θα μετατραπεί σε πλειοψηφικό ρεύμα η αναγκαιότητα ανατροπής της σημερινής συντηρητικής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Τυρνάβου, η ανάδειξη μιας ριζοσπαστικής Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας του Δήμου Τυρνάβου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ